DÜ Öğretim Üyelerinden Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika
Yerel

DÜ Öğretim Üyelerinden Eşbaşkanlara Ziyaret

DÜ Öğretim Üyelerinden Eşbaşkanlara Ziyaret

Dicle Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan bir grup Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

25.04.2014 15:17

Dicle Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde görev yapan Prof. Dr. Fadıl Hüsnü Erdem, Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Prof. Dr. Savaş Hatipoğlu, Prof. Dr. Süleyman Kızıl, Prof. Dr. Abdullah Sefir, Prof. Dr. Tahsin Söğüt, Doç. Dr. Vahap Coşkun, Prof. Dr. Necmettin Pirinçoğlu, Doç. Dr. Fikret Uyar, Doç. Dr. Mahmut Toğrul, Doç. Dr. Yılmaz Turgut, Doç. Dr. Zahir Düz, Doç. Dr. Zeki Kalay ve Mehmet Göktaş'tan oluşan öğretim üyeleri Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'yı ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi protokol salonunda gerçekleşen görüşmede öğretim üyeleri eşbaşkanlara yeni görevlerinde başarılar diledi.

Eşbaşkan Fırat Anlı da, sorunların birike birike kronik hale geldiğini belirterek yeni bir dönemin başladığını belirtti ve herkesin umutlu olduğunu söyledi. Problemlerin çözümlerine dair umutlarının daha da arttığını ifade eden Anlı, "Tabi her şey umutla olmuyor, çaba da gerekiyor emek de gerekiyor. Biz zorlayacağız, elimizden geleni, yüreğimizden geçeni bugüne kadarki bilgi birikimimiz neyse onun çabası içerisinde olacağız" dedi. "Nihayetinde hepimiz insanız, hepimizin bir kapasitesi var" diyen Anlı, Diyarbakır'ın insanların kişisel kapasitesini kaldıracak bir şehir olmadığını onun çok ötesinde anlamları bulunduğunu söyledi. Anlı, "Onun için sizlerin desteği, en başta da eleştirileri, önerileri, değerlendirmeleri bizim için son derece değerlidir" dedi.

Ortak çalışma imkanlarının olabileceğini ifade eden Eşbaşkan Fırat Anlı, yerel yönetimler meselesi artık çok güncel bir mesele olduğuna işaret etti. Yerel yönetimlerin demokratikleşmesi, katılımcılık mekanizmalarının geliştirilmesinin önemine dikkat çeken Anlı, yerel ekonomi, tarım, hayvancılık konularında ortak çalışma yürütülebileceğini belirtti. Anlı, bölge kalkınması ve ulusal arası deneyimler bağlamında Diyarbakır'ın göz önünde olan bir şehir olduğunu ifade etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel DÜ Öğretim Üyelerinden Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement