Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Yerel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

"Haydi Yürüyek Gardaş" adlı yürüyüş düzenlendi.

03.10.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla

"Haydi Yürüyek Gardaş" adlı yürüyüş düzenlendi.

Sivas Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün organizesinde düzenlenen yürüyüş, Sivas Devlet Hastanesi önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu.

Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, yaptığı açıklamada, obeziteyle mücadelenin en güzel yanının insanları spora yönlendirmek olduğunu vurguladı. Çiftçi, Sivas halkının da sevdiği yürüyüş sporuna farkındalık oluşturabilmek ve insanları yürüyüşe teşvik edebilmek için bu etkinliğin düzenlendiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter de yürüyüşe sağlık personelinin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden antrenörlerin ve teknik personelin, hastanelerin başhekimlerinin ve vatandaşların yanı sıra belediyeden ve Eczacılar Odası Başkanlığı'ndan katılım olduğunu aktardı.

Amaçlarının hareketsizliğin azaltılması olduğunu ifade eden İlter, şunları kaydetti:

"Bulunduğumuz ortamlarda ne kadar hareketsiz olarak kalırsak bu hareketsizliğin getirdiği bir dizi hastalıkla karşı karşıya kalırız. Bunlar, obezite, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, kolesterol gibi hastalıklar. Bu hastalıklar ölüme sebebiyet veren hastalıklar arasında dünyada ilk 4'e giriyor, yani bunları ne kadar azaltırsak sağlıklı yaşam kapasitemiz o kadar gelişecek, daha az hastalanmış olacağız. Vatandaşlardan isteğimiz hareketsiz kalmamaları, mutlaka bir sporla meşgul olmalarıdır."

İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam ise yapılan bir araştırmada toplumun yüzde 70'inin hareketsiz olduğunun tespit edildiğini belirtti. İnsan sağlığı için son derece olumsuz bu duruma dikkati çekmek için Türkiye'nin her yerinde bu tür etkinlikler düzenlendiğini dile getiren Sağlam, "Halkımızdan ricamız her gün en az yarım saat yürüyüş yapmaları ve hareketli bir yaşam tarzını benimsemeleri" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşün ardından vatandaşların beden kitle indeksi ölçümleri yapıldı, elma ve su ikram edildi.

Muhabir: Merve Topuz

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement