Düzce'de Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Düzce\'de Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı

Düzce Belediyesi, İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi işbirliği ile Suriye için Bir Lokma, Bir Hırka yardım kampanyası başlattı.

06.01.2014 15:15

Düzce Belediyesi, İnsani Yardım Derneği Düzce Şubesi işbirliği ile Suriye için "Bir Lokma, Bir Hırka" yardım kampanyası başlattı

Belediye Meydanında kampanya hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, geçen sene başlattıkları insani yardım kampanyasının ikincisini başlattıklarını belirterek, "Savaş karşılaşılabilecek en büyük felaketlerin başındadır. Maalesef sınırlarımızdaki bazı ülkeler kendi içlerinde savaş halinde. Biz  ülke olarak, Türk insanı olarak, Müslümanlar olarak bu tür felaketlere duyarsız kalamayız" dedi.

Kampanyanın tamamen insani yardım amacı taşıdığına vurgu yapan Bayram, Düzcelilerin bir önceki kampanyaya çok büyük ilgi gösterdiklerini kaydetti.

İHH Düzce Şube Başkanı Ali Kasım da Suriye için 10 günlük bir insani yardım kampanyası başlattıklarını belirtti.

Geçen sene gerçekleştirdikleri kampanyayla Suriye'ye 150 ton un, 2 bin 250 battaniye ve bin 500 çift çorap götürdüklerini hatırlatan Kasım, "Düzcelilerin bu kampanyaya da büyük destek vereceklerine inanıyorum. Vatandaşlarımız sürekli bize ne zaman kampanyalar yapacaksınız diye telefon açıyorlardı. Bu teşviklerle beraber kampanyaya karar verdik. Kampanya 10 gün devam edecek. Ayın 17'inde inşallah Suriye'ye göndereceğiz. Vatandaşlarımızdan ayni ve nakdi yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz da değişik ülkeler için toplanan yardımların Suriye için ikinci defa düzenlendiğini kaydetti.

Bu sene de ilginin yoğun olacağını düşündüklerini anlatan Korkmaz, "İnsanların her şeye ihtiyacı var. Suriye karasal iklimin hakim olduğu bir ülke. Şu anda orada her yer kar altında ve o insanlar çadırda yaşıyor. Bizim halkımız soğukta, çadırda yaşamak nedir iyi biliyor. Bizim halkımız hangi siyasi görüşte olursa olsun bu tür konulara aynı duyguyla yaklaşır ve yardım eder. İnsanlar beş liradan tutun da, çok üst rakamlara kadar yardım etti. Bunlar duyguyla verilen yardımlar olduğu için bizim için aynı değerdedir. Bu yardımlarını yine bekliyoruz."

16 Ocak Perşembe gününe kadar sürecek kampanya kapsamında toplanan yardımlar, 17 Ocak Cuma günü Suriye'ye yola çıkacak. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce'de Suriye İçin Yardım Kampanyası Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement