Edirne'de Uluslararası Resim Sergisi - Son Dakika
Yerel

Edirne'de Uluslararası Resim Sergisi

Edirne\'de Uluslararası Resim Sergisi

Sofya Devlet Kütüphane ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi (UNİBİT) Öğretim Üyesi Dr. Evgeni Velev’in eserlerinden oluşan resim sergisi Edirne Deveci Han Kültür Merkezinde açıldı.

21.03.2014 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sofya Devlet Kütüphane ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi (UNİBİT) Öğretim Üyesi Dr. Evgeni Velev'in eserlerinden oluşan resim sergisi Edirne Deveci Han Kültür Merkezinde açıldı.

Dr. Evgeni Velev'in farklı bir bakış açısıyla yapmış olduğu 19 eserini Edirneli sanatseverlerle buluşturdu. Törenle açılan serginin açılışında konuşan Edirne Valisi Hasan Duruer, kültürlerin birbirlerini buluşturan unsur olduğunu belirtti.

Duruer, "Sofya Valimiz üç bakan ile birlikte Edirne'deler. Bu sergide buna izafeten açıldı. Dolayısıyla kültüründe evrensel olduğunu düşünüyoruz. Sanatın evrensel olduğunu düşünüyoruz. Evrensel sanatı da gösteren Evgeni'nin de çok güzel resimleri var. Bildiğimiz klasik resimlerden ziyade soyut resimler ağırlıklı çok güzel bir çalışma. Sofya Valisi ve heyetine ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Sofya Valisi Emil İvanov ilk defa Bulgaristan dışında bir Bulgar sanatçının sergisine katıldığını ifade ederek, "Edirne Valisi Duruer'e teşekkür ediyorum, bizleri davet edip ağırladığı için. Velev'i böyle bir güzel sergiyi açtığı için tebrik ediyorum. Biz kalbimizi ve Türkiye ile sanat ve kültürle birleştiriyoruz. Bu tarz sergilerin iki ülke arasında daha çok açılması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Sergi açılışında Sofya Valisi Emil İvanov, Bulgaristan Adalet Bakanlığı Genel Sekreteri Todor Keranov, Bulgaristan İç İşleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Vasil Marinov, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mukaddes Nalbant, Sofya Valiliği Vali Yardımcısı Daniela Bakırcieva, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Kıdemli Komiser Nikolay Kruşkov, Sfya Valiliği Daire Başkanı Hüseyin Çavuş, Bulgaristan Eğitim ve Bilim Bakanlığı Daire Başkanı Vesya Arsenova, Sofya Kütüphanecilik ve Bilgi Teknolojileri Üniversitesi Rektörü Stoyan Dençev Bulgaristan'dan gelen heyet yer aldı. Edirne'den Vali Duruer'in yanı sıra kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

19 eserden oluşan sergiye katılımcıların yanı sıra Trakya Üniversitesi öğrencileri de ilgi gösterirken serginin 26 Mart'a kadar Deveci Handa gezilebileceği kaydedildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne'de Uluslararası Resim Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement