Edirne'deki Sığınmacıların Bekleyişi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Edirne'deki Sığınmacıların Bekleyişi

20.09.2015 16:47

Çeşitli kurumlar ile sivil toplum kuruluşları, Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacılara gıda, mama ve battaniye yardımında bulundu.

Çeşitli kurumlar ile sivil toplum kuruluşları, Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen sığınmacılara gıda, mama ve battaniye yardımında bulundu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Edirne Valiliği koordinesinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Sarayiçi mevkisinde bekleyen sığınmacılara sabah, öğle ve akşam yemek dağıtıyor.

Deniz Feneri Derneği de ise sığınmacılara yemeğin yanı sıra battaniye ve bebek maması yardımında bulundu.

Derneğin afet koordinasyon sorumlularından Doğan Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları yardımlarla Sarayiçi ve İlhan Koman Parkı'nda bekleyen sığınmacıların yaralarına bir nebze de olsa merhem olmaya çalıştıklarını söyledi.

Selçuk, Kurban Bayramı'nda da bölgede olmaları halinde sığınmacılar için kurban keseceklerini kaydetti.

Türk Kızılayı, Edirne Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Edirne Belediyesi ve İpsala Belediyesi de sığınmacılara çeşitli yardımlar yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'deki Sığınmacıların Bekleyişi - Son Dakika


Advertisement