Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, "Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır" dedi.

29.12.2012 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci yazar Mehmet Nuri Yardım, " Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır" dedi.

Yardım, Edirne Valiliği'nce düzenlenen Tarih Kültür ve Musiki Sohbetleri etkinliği kapsamında yaptığı konuşmada, Türk Edebiyatı'nda bilinenlerden çok, unutulan bazı yazarların büyük yetkinlikte olduğunu söyledi.

Yazar Safiye Erol'u anlatan bir kitap yayımladığını hatırlatan Yardım, "Biz millet olarak günümüzde dizilere, sinema filmlerine fazlaca bağlandık. Aslında kitapları ve yazarlarını incelesek kendi tarihimize ve edebiyatımıza yakınlaşırız. Safiye Erol'un yazdıkları hem tarihi hem de edebi nitelikte öğretici yazılardı. Bence Edirne'de Uzunköprü memleketi olması itibarıyla Erol'un hayatını anlatan kitaplar öğrencilere konu olarak anlatılmalıdır. Safiye Erol, Türk Edebiyatı için önemli bir yazardır" diye konuştu.

Etkinliğe AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve vatandaşlar katıldı.

-Edirne Star Gazetesi'nin kuruluşunun 1. yıl dönümü-

(Fotoğraflı)

Edirne Star gazetesinin kuruluşunun 1. yıl dönümü kutlandı.

Gazeteden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Star'ın 1. yılında bugünkü gazeteyle birlikte 309. sayıya ulaştığı belirtildi.

Gazetenin tatil günleri haricinde çıktığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yayın hayatına başladığı ilk günden bu yana aynı çizgide ve kararlılıkla ilerleyen, objektif bakış acısıyla yerel basında kamu görevi gören Edirne Star gazetesi, yayın hayatının bundan sonraki döneminde de aynı kararlılıkla, bunu sürdürmeye ve geniş kitlelere ulaşmaya devam edecek.

Bu arada, Edirne'nin sosyal ve kültürel yaşam alanında halkın duygu ve düşüncelerine ses olan ve kuruluğu günden bugüne kadar basın ilkelerinden ödün vermeden, çalışmalarını sürdüren Edirne Star gazetesi, 2013 yılında okurlarına yepyeni sürprizler hazırlıyor."

-Uzunköprü Belediye Başkanı İşbilen-

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni yılın geleceğe dönük umutlar getirmesi dileğinde bulundu.

Belediyenin çalışmalarının yeni yılla hızla artacağını aktaran İşbilen, şunları kaydetti:

"Sizlerin yaşam standardını, hak ettiğiniz düzeye yükseltmek için sürdürdüğümüz hizmet yarışında bir yılı daha geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. 2012 yılı, Uzunköprü'nün çağdaş ve modern bir kent olması için imkanlarımızla yapma sözü verdiğimiz ve girişimlerimizle kentimize kazandırdığımız eserlerin birer birer hayata geçmeye başladığını gördüğümüz bir yıl oldu. Sizler gibi bizler de umut ve beklentilerin yeniden yeşerdiği, yepyeni başlangıçların yapıldığı yeni bir yıla girmenin heyecanını yaşıyoruz.

2013 yılında da çalışmalarımızın tüm hızıyla devam edeceğini belirtir, yeni yılı sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirmenizi dilerim."

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Kemal Kaymak - EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement