Edirne Milletvekili Recep Gürkan, - Son Dakika
Yerel

Edirne Milletvekili Recep Gürkan,

Edirne Milletvekili Recep Gürkan,

Başbakan Erdoğan'ın Edirne mitinginde ifade ettiği Edirne’ye Enver gireceğine Bulgar girsin sözünü Edirnelilere atfetmesini kabul etmeyen Edirne Milletvekili Recep Gürkan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Edirne öyle bir şehirdir ki yüzyıllarca Balkanlardan, Avrupa’dan gelen saldırılara karşı Anadolu’yu korumuş bir şehirdir" dedi.

17.12.2013 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan'ın Edirne mitinginde ifade ettiği Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin sözünü Edirnelilere atfetmesini kabul etmeyen Edirne Milletvekili Recep Gürkan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada "Edirne öyle bir şehirdir ki yüzyıllarca Balkanlardan, Avrupa'dan gelen saldırılara karşı Anadolu'yu korumuş bir şehirdir" dedi.

Gürkan, "Sayın Başbakan, geçen hafta benim seçim bölgem olan Edirne'deydi. Edirne'deki konuşmasında, Balkan savaşlarının, 1912-1913'teki Balkan savaşlarının 100'üncü yılına atfen aynen şu ifadeleri kullandı: 'Yüz yıl önce Osmanlı ordusu Edirne'yi düşmandan kurtarmak için ilerlerken birileri ne diyordu, biliyor musunuz? Gençler, bunu iyi dinleyin, gideceğiniz her yerde bunu anlatmanız lazım. Edirne'de o zaman yaşayanlar 'Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin.' diyorlardı. Yüz yıl önce bu densizliği yapanlar, işte bugün de aynısını yapıyorlar, Türkiye o eski Türkiye olsun istiyorlar.' diye devam etti konuşmasına. Değerli arkadaşlar, 1912-1913 Balkan savaşları gerçekten Türk tarihinin trajik bir safhasıdır, sayfasıdır. Bakınız, bu söz doğru mudur? Doğrudur. Birileri "Edirne'ye Enver gireceğine Bulgar girsin." demiş midir? Demiştir. Kim demiştir? Size açıklayayım: O dönemde İttihat ve Terakkinin rakibi olan, düşmanı olan; bugünkü torunlarının dedesi, atası olan o dönemin Hürriyet ve İtilaf Partisi, o dönemin liberal ve muhafazakar partisinin mensupları demiştir. Kimdir bunlar? Damat Ferit Paşa, İsmail Bey, Rıza Tevfik, Rıza Nur. Sayın Başbakana şunu hatırlatmak istiyorum: Edirne öyle bir şehirdir ki Sayın Başbakan, memleketini seven, toprağını seven, vatana ihaneti sözcüğünden çıkarmış insanlarla doludur Edirne" diye konuştu.

Edirne'nin yüzyıllarca Balkanlardan, Avrupa'dan gelen saldırılara karşı Anadolu'yu korumuş bir şehirdir Edirne. "Öyle bir şehirdir ki Edirne, cumhuriyete, Atatürk'e, Atatürk ilke ve devrimlerine sonuna kadar bağlı bir şehirdir Edirne. Sayın Başbakan, hiçbir Edirnelinin dedesi, atası, babası savaşlarda kümeslere kaçıp saklanmamıştır; canını vermiştir, kanını vermiştir, bugün de vermeye devam edecektir" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Milletvekili Recep Gürkan, - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement