Eğitim Bir Sen Kilis Şube Başkanı Şen Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim Bir Sen Kilis Şube Başkanı Şen Açıklaması

Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, ek ödemeyi almanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

04.01.2012 11:00

Eğitim-Bir-Sen Kilis Şube Başkanı Bekir Şen, ek ödemeyi almanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Şen, yaptığı açıklamada, sendika olarak öğretmen ve öğretim elemanlarının ek derslerini almak için çalıştıklarını, bunu sendika olarak boyunlarının borcu olduğunu ifade etti.

Eğitim çalışanlarının haklarını savunmak ve sorunlarını çözüm bulmak için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Şen, şunları kaydetti:

"Öğretmenler, kamuda çalışan 2,5 milyon memur içerisinde maaş açısından en düşük duruma düştü. Sendika olarak bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu ülkede hiç kimsenin bunu kabul etmesini beklemek söz konusu olamaz. Toplu Sözleşme Yasası'nın acilen çıkarılması gerekir. 15 aydır, seçimdi, bütçe görüşmeleriydi derken geciken Toplu Sözleşme Yasası'nı hemen şimdi istiyoruz.

Referandumda milletin bize verdiği bu hakkı geciktirmek, millet iradesine saygı duymamaktır. Sabrımızın sonuna geldik. Uzlaşılan şekilde bu yasa ya çıkacak ya çıkacak. Şayet bu aşamada yeniden bir gecikme yaşanacak veya mevcut uzlaşmanın dışına çıkılacak olursa, süresiz eylemlilik sürecini başlatıp alanlara çıkacağız."

- KİLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim Bir Sen Kilis Şube Başkanı Şen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement