Eğitim Bir-Sen Muş Şube Başkanı Bayram Güler, kentte yarı yıl tatili öncesinde, Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Süphan Ateş'e yönelik saldırıyı kınadı.
Güler, yaptığı yazılı açıklamada, okullarda yaşanan şiddet olaylarının, tüm toplumun sorumluluğunda olduğunu belirtti.
Güler, şunları kaydetti:
"Muş'ta görev yapan 5 bin 639 öğretmen ve 128 bin 281 öğrenci yarı yıl tatiline girdi. İstediği zaman öğrencisinin sınavını takip edebilme imkanına sahip olan veli, nedense hep dönem veya sene sonu karnelerine bakıp öğrencilerini değerlendiriyor. Bu da veli ve öğrenci için değişik sakıntılara sebep oluyor. İlimizde maalesef bunun sonucu olarak öğrencilerin karne aldığı gün, bir öğretmen, öğrenci ve veli şiddetine maruz kaldı. Bu olayı şiddetle kınıyoruz."
Yorucu geçen dönem sonunda, öğrenci ve velilere dinlenme ve başarı değerlendirme imkanı doğduğunu hatırlatan Güler, çocuğun karnesinin, anne-baba, ailedeki diğer fertler, okul, öğretmen, memur ve öğrencinin okul dışında birlikte vakit geçirdiği arkadaşlarının karnesi olduğunu ifade etti.
Güler, "Kısacası bu karne, öğrenci ile ilgisi olan herkesin ve hepimizin karnesidir. Eğer çocuğunuzda başarısızlık varsa yapılması gereken en önemli şey, birlikte oturup sorunun kaynağını tespit etmektir" dedi.
Muhabir: Sabri Yıldırım/ Fahrettin Gök
Yayıncı: Berin Arslan Çetin - MUŞ
Son Dakika › Yerel › Eğitim Bir-Sen Muş Şubesi, Öğretmene Şiddeti Kınadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?