Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Nazilli Temsilciliğinin düzenlediği piknik, İsabeyli çamlıkta yoğun bir katılımla gerçekleşti.

01.04.2013 10:46  Güncelleme: 11:10

Eğitim-Bir-Sen Nazilli Temsilciliğinin düzenlediği piknik, İsabeyli çamlıkta yoğun bir katılımla gerçekleşirken, etkinlikte üyelere yemek de verildi.

İsabeyli'de düzenlenen pikniğe İsabeyli belediye başkanı Kuvvet Erim, Nazilli yönetimi ile il yönetim kurulu üyelerinden İsmail Yiğit, Göksel Baran, Diyanet-Sen Nazilli temsilcisi İbrahim Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda Eğitim-Bir-Sen Nazilli üyesi katıldı. Piknikte Şehitler Haftası ve Kutlu Doğum Haftası anısına Kuran-ı Kerim okutulup hatim duası yapıldı.

Beş yüze yakın sendika üyesi ve ailesinin katıldığı pikniğin birlikteliği artırdığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Nazilli Şube Başkanı Özkan Yıldırımkaraman konuşmasında sendikaların öneminden bahsetti. Yıldırımkaraman; "Öncelikle sendika, çalışanların çalışma hayatına yönelik sorunlarını çözmek, çalışanların ortak çıkarlarını ve özlük haklarını korumak, geliştirmek için kurdukları örgüttür. Sendikalar toplumu birleştirici, bir araya getirme görevlerini de üslenmişlerdir. Sendika, çalışanların ekonomik ve demokratik örgütüdür. Daha etkin bir ifade ile sendika, çalışanların birliğini etkin bir kuvvete dönüştüren mekanizmadır" dedi.

Konuşmasını Eğitim-Bir-Sen'in sendika çalışmalarını anlatarak sürdüren Yıldırımkaraman; "Sendikamızın aynı zamanda bir 'Sivil Toplum Kuruluşu' olması sebebiyle toplumsal yönetim konusunda görüşler sunması asli görevlerindendir. Bu nedenle bizim için özgürlükler önemlidir, iş hayatında, okulda kılık kıyafet serbestisi önemlidir, insan hakları önemlidir, darbelere, muhtıralara karşı durmak önemlidir. Bugüne kadar sendikacılık yapıyorken, üyemizin, ülkemizin ve insanlığın geleceğini dert edindik. Bu sözle yola çıktık. Bu sözü değerlerimizi yaşamak için önemsedik. Bu sözle oluşturduğumuz yol haritamıza da insanı, insan haklarını, insan hakkı ihlallerinin son bulmasını esas alarak yollara çıktık. Üyemizin geleceğini önemsiyoruz, bunun için örgütlendik. Örgütsüz toplumun güdülen toplum olduğunu, örgütlü toplumun yöneten toplum olduğunu çok iyi bildik. 74 milyonun kardeşliği, insanlık ailesinin erdemli vatandaşlarının sinerjisi ile büyük bir güce dönüşebiliriz. Bu desteğe bir an önce kavuşmayı önemsiyorum. Anayasanın önemli bir aşama olduğunu, milletimiz yararına, ülkemizin bekasına hizmet edecek anayasanın çıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Bir-Sen Üyeleri Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement