Eğitimciler Afad Ödeneğinden Pay Bekliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Eğitimciler Afad Ödeneğinden Pay Bekliyor

22.02.2012 17:20

Bitlis'te geçen haftaki yoğun kar yağışı nedeniyle Acil Afet Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından kentte tahsis edilen 1 milyon TL ödenekten eğitimciler de pay istiyor.

Bitlis'te geçen haftaki yoğun kar yağışı nedeniyle Acil Afet Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından kentte tahsis edilen 1 milyon TL ödenekten eğitimciler de pay istiyor.

Eğitim-Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, yaptığı yazılı açıklamada, okulların tatil olması nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücreti alamadıklarını söyledi.

Ayrıca okulların çatılarında ve bahçelerinde biriken karların temizlenmesi için okullara da ek bir ödenek gönderilmesini talep ettiklerini ifade eden Ülkü, şunları kaydetti:

"Yoğun kar yağışından dolayı eğitimde de aksaklıklar yaşandı. Bu süre zarfında öğretmenler ek ders ücreti alamadı. Ayrıca okul bahçeleri ve çatılarda biriken karların temizliği de okul idarecilerine bırakıldı. Son bir aydır ilimizde yoğun kar yağışı hakim. Kar yağışı gündelik yaşamı durduracak biçimde etkiledi. Bundan en çok eğitim öğretim etkilendi. Neredeyse iki hafta eğitim öğretim durma noktasına geldi. Okullar tatil edildi. Tatil olmayan günlerde öğrenciler okula gelemedi. İdareci ve öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin eksikliklerini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Kar yağışı nedeniyle ilimiz afet kapsamına alınıp özel bir bütçe aktarıldı."

Bitlis Eğitim-Sen Şubesi olarak tespit ettikleri bazı eksiklikleri ve taleplerini kamuoyu ile paylaşmak istediklerini belirten Ülkü, kay yağışının ardından okul çatılarının temizlenmesi işinin okul idarelerine bırakıldığını anımsattı.

Ülkü, şunları ifade etti:

"Okulların çevre duvarları ve okul bahçelerindeki karın temizlenmesi için okullara kar bütçesi aktarılmalı. Kentte aktarılan AFAD ödeneğinden milli eğitimde yararlandırılmalı. Tatil olan günlerde öğretmenlerden kesilecek olan ek ders ücretlerinin ödenmesi için bakanlıktan görüş istenmeli. Ek ders ücretlerindeki kesintiler ödenmeli. Kar nedeniyle okula gelemeyen öğretmenlerin durumlarına anlayış gösterilmeli. Ayrıca ihtiyacı olan okullara yakacak desteği verilmeli."

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitimciler Afad Ödeneğinden Pay Bekliyor - Son Dakika


Advertisement