Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika
Yerel

Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni

İzmir'deki tören Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı.

17.02.2014 15:20

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Eğitimde Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi kapsamında İzmir'deki tablet dağıtım törenine katıldı.

Mısır'daki Afrika Kupası müsabakasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk sporcu Seyithan Akbalık'ın cenazesi için İzmir'e gelen Kılıç, Övgü Terzibaşıoğlu Anadolu Lisesi'nde bir sınıfta yapılan tablet dağıtım törenin katıldı. Okul sırasında bir süre oturduğu öğrencilerle sohbet etti.

Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Ankara'daki törene canlı bağlantı yapıldığı sırada yaptığı konuşmada, mutluluğu ve hüznü bir anda yaşadıkları günde, ülkenin geleceği için sağlam adımlarla yürüyecek gençlere tabletleri teslim ettiklerini söyledi.

Tekvandocu Seyithan Akbalık'ın vefatı nedeniyle üzgün olduklarını kaydeden Kılıç, "Kendisinin cenaze törenine katılacağız. İnşallah bu tip olayları bir kez daha yaşamayız. Verdiğimiz tablet inşallah kardeşlerimizin eğitimlerine katkı verecek" diye konuştu.

85 bin akıllı tahtanın montajı yapıldı

Eski  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla 2010 yılında başlattıkları FATİH projesinin tüm hızıyla devam ettiğini, okullarda 85 bin akıllı tahta montajının tamamlandığını, 350 bin tanesinin de alımının yapıldığını söyledi. Bunların montajının 2015 Eğitim ve Öğretim yılına kadar tamamlanacağını bildiren Yıldırım, "Projeye katkı verenlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimimiz böyle teknoloji ağırlıklı projelerle daha da gelişecek" dedi.

İlk olarak Kılıç ve Yıldırım'ın öğrencilere dağıttığı tabletlerden İzmir'de bugün 45 okulda, 2 bin 302 öğretmen ve 192 öğrenciye ulaştırılacağı, geri kalanların tesliminin de mart ayı sonuna kadar tamamlanacağı bildirildi.

Törene Kılıç'ın yanı sıra AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Vali Mustafa Toprak, İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ve diğer ilgiler katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement