Ekonomi Bakanlığı'ndan Samsun Tso'ya Plaket - Son Dakika
Yerel

Ekonomi Bakanlığı'ndan Samsun Tso'ya Plaket

Ekonomi Bakanlığı\'ndan Samsun Tso\'ya Plaket

Ekonomi Bakanlığı, iki yıl önce Samsun'la birlikte beş ilde uygulamaya koyulan KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi'ne katkı ve desteklerinden dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı(TSO) teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.
Ekonomi Bakanlığı...

23.11.2013 11:39

Ekonomi Bakanlığı, iki yıl önce Samsun'la birlikte beş ilde uygulamaya koyulan KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi'ne katkı ve desteklerinden dolayı Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı(TSO) teşekkür plaketi ile ödüllendirdi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen ve KOBİ'lerin uluslararası piyasalarda daha rekabetçi olmalarını hedefleyen AB destekli KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi tamamlandı. Türkiye'nin '2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşma' hedefi açısından büyük öneme sahip olan KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi'nin kapanış toplantısı Ankara JW Marriott Hotel'de yapıldı. Katılımın oldukça yoğun olduğu törende Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz ile Oda Genel Sekreter Yardımcısı Okan Gümüş temsil etti.

Toplantının açılışında konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, 2007 yılında Ulusal Kümelenme Politikasının Geliştirilmesi Projesi ile başlayan maratonunun KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi ile devam ettiğini belirterek, "Samsun, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Trabzon'da ihracat odaklı kümelenme yaklaşımını, işbirliği kuruluşlarımızın öncülüğünde hayata geçirdik. Gururla ifade etmek isterim ki, hedefi KOBİ'lerimizin uluslararası piyasalarda rekabet güçlerini artırmak olan projemiz üç yılın sonunda hedeflerine tamamıyla ulaşmıştır. Bunun en güzel kanıtı projemizde yer alan firmalarımızın işbirliği kuruluşları öncülüğünde bir araya gelerek elde ettikleri başarılardır" dedi.

Konuşmaların ardından, KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi'ne katkı ve destek veren beş ilin Ticaret ve Sanayi Odaları'na plaketleri verildi. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın plaketini ise Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever'in elinden aldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekonomi Bakanlığı'ndan Samsun Tso'ya Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement