Elazığ'da Süt Toplama Merkezleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Elazığ'da Süt Toplama Merkezleri Projesi

Elazığ\'da Süt Toplama Merkezleri Projesi

Elazığ'da, Süt Toplama Merkezleri Projesi kapsamında inşa edilen bina ve müştemilat, Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği tarafından kiralandı.

18.08.2014 13:28  Güncelleme: 14:31

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yürütülen Süt Toplama Merkezleri Projesi kapsamında inşa edilen bina ve müştemilat, il encümeni tarafından yapılan açık ihale sonucu Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği tarafından kiralandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirilen imza töreninde Genel Sekreter Nazif Bilginoğlu ve Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Selami Sarıpolat arasında kiralama protokolü imzalandı. Proje hakkında bir değerlendirme yapan Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği Başkanı Selami Sarıpolat, projenin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından başlatıldığını, Hayvan Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan proje merkez binası ve konteynerlerin yapılan ihalenin ardından bu protokolle birliğin kullanımına verildiğini kaydetti.

Süt Toplama Merkezleri Projesi'nin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin önemli sosyal projelerinden biri olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu ise, "Süt Toplama Merkezleri Projesi idaremizin son yıllarda hayata geçirdiği önemli sosyal projelerden biridir. İl Özel İdare'mizin yürüttüğü projede bina ve ekipman işlemleri sağlanan finansman ile yapılarak tamamlandı. Projeyi yürütecek olan Elazığ İli ve İlçeleri Süt Üreticileri Birliği'ne bugün yaptığımız protokolle bina ve müştemilatlarını kiralamış bulunmaktayız. Yapılan kiralama protokolü ile Hayvan Organize Sanayi Bölgesinde yapımı tamamlanan 480 metrekare büyüklüğündeki proje merkez binası ve konteynerlerini birliğin kullanımına bırakıyoruz. Proje hayata geçirildiğinde günlük 65 ton sütün soğuk zincir marifetiyle üreticiden toplanma merkezlerine ulaştırılması ve daha sonra sektörde faaliyet gösteren büyük firmalara satılması ve bu projeden 600 civarında üreticinin faydalanması hedeflenmektedir. Proje tam anlamıyla hayata geçirildiğinde Elazığ hayvancılığı ve ekonomisi adına önemli bir kazanım elde edilmiş, daha da önemlisi kırsalda ikamet eden üreticilerin sütleri değerlendirilmiş olacaktır. Projeye katkı ve desteklerinden dolayı başta valimize, milletvekillerimize ve İl Genel Meclisi Başkanı ile üyelerine şükranlarımı arz ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Elazığ'da Süt Toplama Merkezleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement