Eleşkirt'te Maceracı Eğitimcilerin Kösedağ Tırmanışı - Son Dakika
Yerel

Eleşkirt'te Maceracı Eğitimcilerin Kösedağ Tırmanışı

Eleşkirt\'te Maceracı Eğitimcilerin Kösedağ Tırmanışı

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde farklı okullarda çalışan dört öğretmen ile üç esnaf, 3 bin 430 Rakımlı Ağrı'nın 4.büyük dağı olan Kösedağ'a tırmanış yaptılar.

23.06.2013 16:20

AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde farklı okullarda çalışan dört öğretmen ile üç esnaf, 3 bin 430 Rakımlı Ağrı'nın 4. büyük dağı olan Kösedağ'a tırmanış yaptılar.

Milli eğitim bünyesinde faaliyet gösteren farklı okullarda öğretmenlik yapan Ali Şen, Oğuz Akça, Erkan Özkan, Ercan Aslan ve Harun Yıldırım ile esnaflardan Zihni Karasu, Davut Yetim, ve Mesut Tekin'den oluşan 7 kişilik amatör dağcı ekibi, sabahın erken saatlerinde Gözaydın köyü güzergahından Kösedağ zirvesi tırmanışına başladılar. Verilen 6 mola ile beraber 4,5 buçuk saatte 3 bin 430 Rakımlı Ağrı'nın 4. büyük dağı olan Kösedağı'na tırmanışlarını tamamladılar.

Zirvede bir açıklama yapan Harun Yıldırım, profesyonel dağcı olmadıklarını, zirveye çıkamam endişesiyle sırt çantasına fazla malzeme koymadığını söyledi. Yıldırım, "Zirveye çımam diye sırt çantama bir ekmek, iki salata, iki domates, bir balık konserve ve bir litre su almıştım. 3'ncü molada yüküm ağır geldi. Çantamdaki domates ve salatalıkları bir kayanın altına sakladım. Zirveye yaklaştıkça dağcılığın ne kadar zevkli bir spor olduğunu daha iyi anladım" dedi.

Amatör dağcı ekibi, zirve yaptıktan sonra çektikleri hatıra fotoğrafının ardından inişe geçtiler. Genç eğitimci dağcı adayları bir ay sonra daha kalabalık bir eğitimci kadrosuyla zirve yapmanın sözüyle tırmanışı sonlandırdılar. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eleşkirt'te Maceracı Eğitimcilerin Kösedağ Tırmanışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement