Emekli Öğretim Görevlisi Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Emekli Öğretim Görevlisi Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti

13.10.2012 10:40  Güncelleme: 11:07

Şeyh Ahmed'i Gülşehri'nin Felekname isimli eserini Türkçe'ye çeviren Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Şeyh Ahmed'i Gülşehri'nin en önemli eserlerinden biri olan Felekname isimli eserini Türkçe'ye çeviren Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi İran Dili ve Edebiyatı bölümünden emekli olan Prof. Dr. Sadettin Kocatürk, Ünver'i ziyaretinde, bugüne kadar yaptığı bilimsel çalışmalarla ilgili olarak bilgi verdi.

Bugüne kadar yayınlanan çeşitli eserlerini Ünver'e takdim eden Kocatürk, Nevşehir'de bulunmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi.

Ünver de, dedesinin Nevşehirli olduğunu öğrendiği Kocatürk'ün, İran dili başta olmak üzere doğu dilleri üzerine bilimsel araştırmaları ile tanındığını belirterek, Ürgüp ilçesinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda tanıştığı Kocatürk'ün ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu - NEVŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emekli Öğretim Görevlisi Kocatürk, Ünver'i Ziyaret Etti - Son Dakika


Advertisement