Emirsultan Aşevi ve Sağlık Ocağına Görkemli Açılış - Son Dakika
Yerel

Emirsultan Aşevi ve Sağlık Ocağına Görkemli Açılış

Emirsultan Aşevi ve Sağlık Ocağına Görkemli Açılış

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olan aşevi geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yaptırılan aşevi ile sağlık ocağı törenle hizmete açıldı.

10.02.2012 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biri olan aşevi geleneğini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla yaptırılan aşevi ile sağlık ocağı törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı geleceğe taşıyacak büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan sosyal belediyecilik çalışmalarını toplumun tüm kesimlerine yayıyor. Bu çalışmalar kapsamında Emirsultan'daki gasilhanenin Acemler'deki yeni yerine taşınmasının ardından boşa çıkan alan, aşevi ve sağlık ocağı olarak Bursa'ya kazandırıldı. Hayırsever bir işadamının katkılarıyla yaptırılan modern tesisler, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa'da tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ile getiren Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda 270 proje üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Bu çalışmalar kapsamında Yıldırım ilçesinde de birçok eser üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, "İncirli Hamamı, Dökümhane Hamamı, Çukur Mescit, Emirsultan Hamamı, Emir Buhari Tekkesi ve hemen yan tarafta bulunan Feyzullah Paşa Mescidi bu çalışmalarımız arasında yer alıyor. Bu çalışmalarımız tamamlandığı Yıldırım'ın vitrini de değişmiş olacak. Bunun yanında somut olmayan kültürel mirasımızı da ayağa kaldırıyoruz. Aşevi geleneğinin kültürümüzde önemli bir yeri var. Daha önce Bursa'ya kazandırdığımız Eskici Mehmet Dede ve Tarihi Yeşil İmaretinde halkımıza dağıtılan yemekler artık burada pişirilecek. Bu modern mutfakta pişirilen yemekler 7 merkez ilçemizdeki noktalardan halkımıza sunulacak" dedi.

"Bursa FEDAKAR BİR ŞEHİR"

Bu dönem katılımcı yönetim anlayışının en güzel örneklerini sergilediklerini kaydeden Başkan Altepe, "Bursa için atılacak tüm adımları, kent dinamikleri, sivil toplum örgütleri, kamu kurumları ve ilçe belediyeleri ile birlikte atıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden birini Emirsultan aşevi ve sağlık ocağında gösterdik. Bursa'ya her yıl bir eser bırakan hayırsever işadamımız inşaatı yaptı. Burada gıda malzemelerinin temini, pişirilmesi ve dağıtılması görevini Somuncu Baba Vakfımız üstlendi" diye konuştu.

"YILDIRIM'I İLMEK İLMEK ÖRÜYORUZ"

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle Yıldırım'ı hizmetlerle ilmek ilmek ördüklerini söyledi. Bursa'daki değişimin Yıldırım'da da yaşandığını ifade eden Keskin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediklerini vurguladı. Sevgi Marketten 7 yılda 140 bin kişinin yararlandığını ifade eden Keskin, "Hasta yakınları otelimiz, kimsesizler konağı ve aşevimizle her zaman vatandaşımızın yanındayız" dedi.

Hocataşkın Mahallesi Muhtarı Ufuk Varveren ise bu tesisleri bölgeye kazandıran Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Başkan Altepe, daha sonra aşevi ve sağlık ocağının yapımına katkı sağlayan hayırsever işadamına teşekkür plaketi verdi.

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile geçmiş dönem milletvekilleri Tevhit Karakaya, Mehmet Ocakden ve Zafer Hıdıroğlu'nun da katıldığı törende açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte törene katılanlara çorba dağıttı.

(SA-İHS

10.02.2012 15: 45 TSİ

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emirsultan Aşevi ve Sağlık Ocağına Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement