"En Önemli Misyonumuz Demokratikleşme" - Son Dakika
Yerel

"En Önemli Misyonumuz Demokratikleşme"

"En Önemli Misyonumuz Demokratikleşme"

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "11 yıllık iktidarımız boyunca bizim en önemli misyonumuz demokratikleşme ve Türkiye'yi daha fazla açık toplum yapmadır."

07.06.2013 18:47

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "11 yıllık iktidarımız boyunca bizim en önemli misyonumuz demokratikleşme ve Türkiye'yi daha fazla açık toplum yapmadır. Çünkü biz hepimiz özgürlük kısıtlamaları, talepleri ve şikayetleri içinde yaşadığımızdan dolayıdır ki demokratikleştirme ve özgürlükleri genişletmenin çabası içinde olduk" dedi.

AK Parti Bafra İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Bafra Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Düzenlenen toplantıya AK Parti MKYK Üyesi Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Kolay Belde Belediye Başkanı Dursun Aygün, İkizpınar Belde Belediye Başkanı Şaban Çalışkan ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, teşkilat çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin de belediyenin çalışmalarına değindi.

"HAKLI TALEPLERİ HER ZAMAN GÖZ ÖNÜNE ALDIK"

"AK Parti dönemi özgürlüklerin genişlediği dönem olmuştur" diyen AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "11 yıllık iktidarımız boyunca bizim en önemli misyonumuz ne deseniz, 'demokratikleşme' deriz. Türkiye'yi daha fazla açık toplum yapma deriz. Çünkü biz hepimiz özgürlük kısıtlamaları, talepleri ve şikayetleri içinde yaşadığımızdan dolayıdır ki demokratikleştirme ve özgürlükleri genişletmenin çabası içinde olduk.

AK Parti olarak biz hayat tarzlarıyla ilgili bir müdahaleyi de asla düşünmedik. Aksine bütün zenginliklerin, bütün farklılıkların bir arada yaşaması için gayret ettik. Yürütülen bir çözüm süreci var. En ileri adımı biz attık. Farklılıklarıyla, kendi değerleriyle, ana diliyle birlikte bu toplumda huzur içinde herkes yaşasın diye. Yoksa biz farklılıklara falan karşı olumsuz bakan asla bir siyasi görüş veya bir yönetim olmadık. Yani bu konuda vatandaşlarımızın çok iyi değerlendirmesi lazım. Biz haklı talepleri de daima göz önüne alırız. Sokakta iyi niyetli tepkisini dile getiren gençler, özgürce yetişme ve bu özgürlük ortamına da bizim dönemde geldiler. Yani başka zamanlar bunlar kolay olamıyordu, o dönemleri iyi bilirsiniz. Biz yapılan protestolara karşı değiliz, demokratik çatı altında her birey düşüncesini özgürce dile getirebilir fakat bu gösteriler şiddete dönüşmesin.

Şiddete başvurmadan gösteri yapmak temel insan hakları arasında yer alır, bununla birlikte eğer işin içinde şiddet varsa, gereken tedbirleri almanın da devletin görevi olduğunu da hatırlatmak istiyorum.

Özellikle bunu isteyen çevreler var. Bu oyuna lütfen gelmeyelim" diye konuştu.

"YASAKLARI KALDIRDIK"

Türkiye'nin demokratik seviyesini sorgulayanların, geçmişi çabuk unuttuğunu söyleyen Başkan Fuat Köktaş, "Memleketin üçte birinde olağanüstü hal vardı. Bugünkü çok renklilik, çok seslilik, AK Parti'nin özgürlük alanlarını, demokrasinin standartlarını genişletmesi sayesindedir. Hem içeride hem dışarıda çok çirkin bir kampanya var. Gerçekleri milletimiz biliyor, sessiz çoğunluk her şeyin farkında. Demokrasinin bir kendi iç disiplini vardır, özgürlüklerin iç sınırları vardır. Özgürlük sınırsız değildir. Özgürlük, eğer birey olarak bir özgürlük hakkını kullanacaksan bir başka bireyin özgürlük sınırına kadardır. Eğer kurum olarak kullanacaksan bir başka kurumun özgürlük sınırına kadardır. AK Parti olarak bir yandan ifade özgürlüğünü genişletirken, yasakları kaldırırken, eskinin hatalarını telafisi için uğraşırken, diğer yandan bu özgürlüklere kasteden yaklaşımları kabul etmeyiz, müsamaha gösteremeyiz. Demokrasiyle ekonomi, özgürlüklerle refah, adaletle huzur, istikrarla gelişme arasında çok yakın ilişki vardır. Bunlardan biri bozulduğunda, diğeri de sıkıntıya giriyor, onun için hepsine de sıkı sıkıya sarılmalıyız. Demokrasi korkuların pazarı değil, panzehiridir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'En Önemli Misyonumuz Demokratikleşme' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement