En Şanslı Tarım Lisesi Öğrencileri - Son Dakika
Yerel

En Şanslı Tarım Lisesi Öğrencileri

En Şanslı Tarım Lisesi Öğrencileri

Erdemli Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, bilimsel araştırmaların da yapıldığı komşu oldukları Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde uygulama eğitimlerine başladı.

01.10.2014 12:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdemli Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, bilimsel araştırmaların da yapıldığı komşu oldukları Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde uygulama eğitimlerine başladı. Uygulanacak eğitimle öğrencilerin mesleki deneyimlerinin arttırılması hedefleniyor.

İlk uygulama eğitimine katılan Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, tarımın önemini hiçbir zaman kaybetmeyeceğini söyledi.

Bozkurt, Türkiye'nin narenciye ve sebze-meyve ambarı olarak görülen Erdemli'de bir tarım meslek lisesi olmasının önemli olduğunu belirterek, "Bu lisemizin uygulama eğitimlerini bilimsel araştırmaların yapıldığı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde gerçekleştirmesi öğrencilerimiz açısından büyük şanstır. İstasyonumuz bilindiği gibi bu işin tekniğini bilen, bu işi bilimsel olarak yürüten bir kurum. Bu bakımdan çocuklarımızı çok şanslı buluyorum. Öğrencilerimiz umuyorum ülkemizde meyve ve sebzeciliğin, süs bitkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayacaklar" dedi.

Erdemli Kaymakamı Osman Taştan da Erdemli ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu hatırlatarak, "Teknolojiyi iyi kullanan, çok çalışan, yeteneği, ufku ve azmi olan insanların önüne müthiş fırsatlar sunuluyor. Çocuklarımız bu konuda kendilerini çok iyi yetiştirebilirler, dünyanın en iyi uzmanlarından biri olabilirler" diye konuştu.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'de, "Öğrencilerimiz uygulamalarını direkt olarak sahada yapacaklar. Bu çalışma Ar-Ge alanlı bir çalışma olduğu içinde bütün bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyorlar. Çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş ise, "Bakanlığımız ve genel müdürlüğümüz iş birliği konusunda üniversiteler olsun, diğer araştırma kurumları olsun, isterse uluslararası kurumlar olsun veya Milli Eğitim gibi kurumlar olsun açık şekilde birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda da tarım meslek lisesiyle birlikte protokoller imzalandı. Ümit ediyorum ki buradaki öğrenciler için bu eğitimler çok çok iyi olacak. Güzel uygulamalar yapacaklar. Çünkü araştırma kurumumuz oldukça önemli AR-GE çalışmaları yürütüyor. Öğrencilerimizde bunları birebir görüp uygulayarak, mesleki açıdan iyi bir noktaya geleceklerine inanıyorum. Dolayısıyla Erdemli Tarım Meslek Lisesi en şanslı tarım meslek lisesi diyoruz" şeklinde konuştu.

Okullarının bölgede tarım alanında eğitim veren tek lise olduğunu belirten Erdemli Tarım Meslek Lisesi Müdürü Ali Gökcen de, "Tarımsal anlamda potansiyeli yüksek Akdeniz bölgesinde okulumuzun 2011 yılından buyana faaliyet göstermesini bölgemiz için, ülkemiz için önemli bir fırsat diye düşünüyorum" dedi.

Süs bitkileri ve peyzaj bölümünü tercih ettiğini ifade eden öğrencilerden Şeyma Özgür ise ileride peyzaj ve mimarlık okumak istediğini söyledi. Özgür, "Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'na gelerek haftada bir gün uygulamalı derslerimizi burada göreceğiz. Bu eğitimlerin bize oldukça faydalı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenciler 200 farklı süs bitkisi türünün bulunduğu süs bitkileri bölümünde zakkum bitkisinden çelik kesip, plastik torbalara dikerek uygulama eğitimlerine başladı.

Eğitimlerin başlamasıyla ilgili düzenlenen programa Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur ile Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Orhan Baş'ta katıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel En Şanslı Tarım Lisesi Öğrencileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement