Endüstriyel Tasarım' Projesinin Açılış ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Endüstriyel Tasarım' Projesinin Açılış ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı

2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan "Sürdürülebilir Rekabetin Anahtarı, Endüstriyel Tasarım Projesi" açılış toplantısı yapıldı.

24.11.2015 12:53

2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan "Sürdürülebilir Rekabetin Anahtarı, Endüstriyel Tasarım Projesi" açılış toplantısı yapıldı.

Ankara Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında hazırlanan "Sürdürülebilir Rekabetin Anahtarı, Endüstriyel Tasarım Projesi" açılış toplantısı ve tanıtım toplantısı Turizm Otelcilik Anadolu Meslek Lisesi Farabi Salonunda yapıldı.

Toplantıya Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Anadolu OSB Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, Başkent OSB Yönetim Kurulu Üyesi Sırrı Yetkin, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Seyhan Fırat ile Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı H. Güçlü Yavuzcan, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Muhammed Seyid Pehlivan, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcileri ile proje yürütücülüğünü yapan ARGE Ulusal Projeler Ekibi katıldı. Açılış konuşması ve proje tanıtımı ARGE Birimi Ulusal Projeler Ekibi Koordinatörü Burkay Ergören tarafından yapıldı.

Açılış konuşması ve proje tanıtımının ardından kurum yetkilileri konuşma yaptılar. Organize sanayi bölge temsilcileri konuşmalarında Milli Eğitim, Üniversite ve Sektör temsilcilerinin istişare edebileceği toplantıların daha sık düzenlenmesi gerektiğine değindiler. Sektörün üniversitedeki entelektüel bilgi birikimine uygulamada ihtiyacın fazla olduğu, bu alana yönelik proje çalışmalarının da sektöre ışık tutacağını belirttiler.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, organize sanayi bölgelerinin makine alanında tasarım üretimi yapan firmaların kalifiye eleman ihtiyacı ile sektördeki mevcut çalışan durumunun tespit edilmesi, ithalat, ihracat yapan firmaların fikri ve sına-i mülkiyet hakları konusunda durumlarının tespit edilmesi ve bu durumlara yönelik stratejiler belirlenmesi açısından önemli bir çalışmadır. Proje ile OSTİM, ASO 1.OSB, Başkent OSB, Anadolu OSB ve İvedik OSB'de makine imalat sanayinde faaliyet gösteren ve endüstriyel tasarım yapan 200 işletmenin üretim ve endüstriyel tasarım kapasitelerinin araştırılarak endüstriyel tasarım alanında sektörün mevcut durumu, pazarlama ve ihracat durumu ile kalifiye iş gücü ihtiyacı analiz edilecektir. Analiz raporları, ilgili kurumların faydasına sunulacak ve makine-imalat sanayinde endüstriyel tasarım alanında sektörün ihtiyaç duyduğu iş gücü nitelik ve yeterlilikleriyle ilgili veri tabanı oluşturulması sağlanacaktır. Bununla birlikte proje, MEB, Ankara MEM, OSB'ler ve STK'lar arasında endüstriyel tasarım alanında iş birliğinin geliştirilmesine katkı sağlarken aynı zamanda proje sonuçları, MEB Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü ve Talim Terbiye Kurul Başkanlığına yeni mesleki eğitim programları geliştirilmesi konusunda tavsiye olarak sunulacak ve Ankara'da bulunan üniversitelere araştırma sonuçları iletilerek sanayideki kalifiye eleman ve ihtiyaçlar konusunda üniversite bünyesinde yapacakları çalışmalara da katkı sağlayacaktır.

Üniversite, Sektör ve Milli Eğitimi bir araya getiren açılış ve tanıtım toplantısı öğle yemeğinin ardından son buldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Endüstriyel Tasarım' Projesinin Açılış ve Tanıtım Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement