Engellerini Dans ve Sporla Aşıyorlar - Son Dakika
Yerel

Engellerini Dans ve Sporla Aşıyorlar

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki zihinsel ve bedensel engelliler, Tatvan Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje sayesinde dans ve sporla tanıştı.

03.04.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki zihinsel ve bedensel engelliler, Tatvan Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan proje sayesinde dans ve sporla tanıştı.

Bedensel ve zihinsel engellilerin topluma uyum sağlaması amacıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı'nca (SODES) kabul edilen "Bana da El Uzat" projesi kapsamında, 45 engelliye dans ve spor eğitimi veriliyor.

Sabah erken saatlerde evlerinden servis araçlarıyla alınarak spor salonuna götürülen engelliler, beden eğitimi ve spor öğretmenleri gözetiminde katıldıkları eğitimin ardından yeniden servislerle evlerine bırakılıyor.

Tatvan Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Seydihan Güz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zihinsel ve bedensel engelli çocuklara, daha iyi gelişmeleri ve çevrelerine faydalı olmaları için haftada 3 gün eğitim verildiğini söyledi.

Projeyle topluma uyumlu insanlar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Güz, "Çocuklarımız müzik eşliğinde dans edip basketbol, voleybol etkinliklerine katılıyor. Bunun çocuklar için verimli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Güz, hazırladıkları projeye 45 engellinin katıldığını vurgulayarak, ilçedeki diğer engellilerin de farklı projelerde yer almasını sağlamak için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Beden eğitimi öğretmeni Fatih Uzun ise eğitime katılan çocukların spor yapıp dans ederek içlerindeki enerjiyi boşalttığını ifade etti.

Toplumdan kopuk bir hayat süren engellilerin çoğu zaman evlerine hapsedildiğini anlatan Uzun, "Onlara spor yaptırarak sosyalleşmelerini ve özgüvenlerini kazanmalarını sağladık" diye konuştu.

Velilerden Ramazan Sarsılmaz da çocuklarına verilen eğitimlerden memnuniyet duyduklarını bildirerek, zihinsel engelli olan çocuğunda eğitimlere katıldıktan sonra gözle görülür değişiklik gözlediğini dile getirdi.

"Çocuğum kursa gideceği gün sabah erken kalkıyor ve servisin gelmesini dört gözle bekliyor" diyen Sarsılmaz, ilgililere teşekkür etti. - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellerini Dans ve Sporla Aşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement