Engelli Kadının Öğrenme Hediyesi Bilgisayar Oldu - Son Dakika
Yerel

Engelli Kadının Öğrenme Hediyesi Bilgisayar Oldu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bedensel engelline karşın azmiyle okuma yazmayı öğrenen genç kadına, dizüstü bilgisayar hediye edildi.

03.01.2012 17:20

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde bedensel engelline karşın azmiyle okuma yazmayı öğrenen genç kadına, dizüstü bilgisayar hediye edildi.

Henüz bir yaşındayken geçirdiği sarılık hastalığı nedeniyle kas gelişimi duran, uzun yıllar el ve ayaklarını kullanamayan 30 yaşındaki Semiha Yüksel, 4 yıldır rehabilite ve tedavi gördüğü özel eğitim merkezinde ellerini kullanmaya başladı.

Boynundan aşağısı tutmayan ve evine kapalı yaşan sürerken Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim almaya başlayan genç kadın, 4 yıllık süreçte ellerini kullanmaya başlamasının ardından okuma yazmayı öğrenerek yaşamında yeni bir sayfa açtı.

Genç kadının azmi ve öğrenme çabası, yeni yılda Saruhanlı Kaymakamı Sertel Otcu tarafından ödüllendirildi. Otcu, rehabilitasyon merkezini ziyaret ederek, Semiha Yüksel'e dizüstü bilgisayar hediye etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ve Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Kadri Gülsoy'un da eşlik ettiği ziyarette konuşan Kaymakam Otcu, genç kadını evinde ve eğitim gördüğü kurumda sürekli ziyaret ettiklerini belirterek, bedensel engeli nedeniyle okula gidemeyen Yüksel'in, gayretiyle okuma yazmayı öğrendiğini söyledi.

Semiha Yüksel'in fizik tedavi eğitimi gördüğü Özel Bircan Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde okuma ve yazma öğrendiğini hatırlatan Otçu, "Semiha'ya yeni yıl hediyesi almaya karar verdik. İnşallah Semiha Yüksel gayreti ve çalışmalarıyla daha da iyiye gidecek" dedi.

Genç kadının yaşamındaki en büyük desteği olan annesi Adalet ile babası Halil Yüksel de kızlarını, mutlu anında da yalnız bırakmadı.

Semiha Yüksel de bedensel engeli nedeniyle 25 yıl boyunca evden çıkmadığını ve içine kapanık bir yaşam sürdüğünü ifade ederek, uygulanan rehabilitasyon programı ve aldığı eğitimin ardından kendine güven kazandığını söyledi.

Yıllar sonra kazandığı güven duygusuyla okuma yazmayı öğrendiğini dile getiren Yüksel, duygularını şöyle dile getirdi:

"Yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağlı bir hayat sürdüm. Çok durgun bir hayatım vardı. İçime kapanır, kendi dünyamda yaşardım. Okumayı çok istiyordum ancak bir o kadar da korkuyordum. Çünkü içimde başaramama korkusu vardı. Rehabilitasyon süresi sonunda ellerimi kullanmaya başladığımda ilk işim okuma yazma öğrenmek oldu. Sonunda bunu başardım. Hayata tutundum. Çok mutluyum."

Samiha Yüksel, bilgisayar hediye edilmesi dolayısıyla yetkilere teşekkür ederek, mutluluğunu da dile getirdi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Kadının Öğrenme Hediyesi Bilgisayar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement