Engelli Öğrencilerden Dans Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Engelli Öğrencilerden Dans Gösterisi

Engelli Öğrencilerden Dans Gösterisi

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde Düzenlenen Dünya Engelliler Günü Kutlamaları Dolayısıyla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri Dans Gösterisi Yaptı.

03.12.2010 20:18

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen Dünya Engelliler Günü kutlamaları dolayısıyla özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğrencileri dans gösterisi yaptı. Alanya'da düzenlenen Dünya Engelliler Günü kutlamaları, Atatürk Anıtı önündeki tören alanında başladı. Törene Merkez Valisi Can Direkçi, Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik, siyasi parti ilçe teşkilatı temsilcileri, ilçede bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğretmen ve öğrencileri ile veliler katıldı.

Alanya Engelsiz Yaşam Gönüllüleri Derneği (Patika), Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü, Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi ve Yağmur Damlası Özel Eğitim Okulu tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Çelenk töreninin ardından kürsüye çıkan Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Çetin Geyik, Türkiye'de son 3 yılda 72 özel bakım merkezi açıldığını, Alanya'dan 6 engelli vatandaşın bu bakım merkezlerine yerleştirildiğini söyledi.

Belediye Başkanı Sipahioğlu ise Alanya'yı herkes için yaşanabilir bir ilçe haline getirebilmeyi amaçladıklarını belirterek, "Engellileri toplumun dışına itecek davranışlar yerine, her bireyin eşit bir şekilde yaşamasına imkan verecek toplum yaratmak hepimizin görevidir" dedi. Kaymakam Doğan da "Alanya'nın engelsiz bir kent olma yolunda gösterdiği üstün gayretten dolayı belediyemize teşekkür ediyorum. Bu günü, yılın 365 günü engelsiz hale getirmek için kutluyoruz" diye konuştu.

Dünya Engelliler Günü kutlamaları, rıhtım bölgesindeki yapay şelale önünde devam etti. Kutlamalarda özellikle özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisi büyük ilgi çekti. Skeç ve şiir dinletisinin de yer aldığı kutlamanın son bölümünde sahne alan Latin dans grubunun gösterisi beğeniyle izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Engelli Öğrencilerden Dans Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement