Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Niğde'de, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 14 engelli "temsili askerlik" yaptı.

12.05.2014 17:33

Niğde'de, Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü ve Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında, 14 engelli bir günlüğüne "temsili askerlik" yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Etkinlik kapsamında Niğde İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 14 engelli, asker elbisesi giymelerinin ardından kısa bir eğitim aldı. Daha sonra tören alanında üzerinde Türk Bayrağı ile silahlar bulunan masalara ellerini koyan engelliler yemin etti.

İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Nayır, vatan hizmetinin Anayasa'nın 72'nci maddesinde 'Her Türk'ün hakkı ve ödevi' olarak düzenlendiğini ifade etti.

Asker millet kavramının dünyadaki tek örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu vurgulayan Nayır, şöyle devam etti:

"Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. 1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü düzenlemiş bulunmaktayız. Bugün sizlere kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz."

-"Bizim de askerliğe dair hatıralarımız, fotoğraflarımız olacak"

Sağ kolu olmayan Adem Işık, asker ocağına gelmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Hayallerimizi süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin heyecanını yaşıyoruz. Engelli olmayan arkadaşlarımızın askerlik vazifelerini yerine getirdikten sonra, askerlik dönüşü anlattıkları hatıralarını dinledikçe, anı fotoğraflarını gördükçe askere gitmemenin üzüntüsünü duyuyordum, şimdi bizim de askerliğe dair hatıralarımız fotoğraflarımız olacak" dedi.

Konuşmaların ardından, engellilere terhis belgeleri verildi.

Bir günlük asker olmanın sevincini yaşayan engelliler, aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Askerlik Şube Başkanı Yarbay Kadir Okyay ve engellilerin aileleri katıldı. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement