Engelliye Özel Evde Konser - Son Dakika
Yerel

Engelliye Özel Evde Konser

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, her hafta bir engellinin evinde ona özel konser düzenliyor.

25.01.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği, her hafta bir engellinin evinde ona özel konser düzenliyor.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan organizasyonla yerel ses sanatçısı Ali Çolakoğlu, her hafta bir engellinin evine gidip konser veriyor. Bu kapsamdaki son konser, yatalak Ferhat Ataçer'in evinde gerçekleşti.

Dernek Başkanı Murat Arslanhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, evinden çıkamayan engellilere moral vermek istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Dernek olarak özellikle evinden çıkamayan, sosyal hayatın içine tam manasıyla katılamayan engelli kardeşlerimizi evinde ziyaret ediyoruz. Daha çok yatağa, tekerlekli sandalyeye bağlı, annesiyle babasıyla bir yerlere gitme ihtiyacı hisseden engellilerimizin eğlenmelerini, biraz olsun hoş vakit geçirmelerini sağlamak için böyle bir organizasyon yapıyoruz. Her hafta ayrı bir evde günümüzü hoş bir şekilde geçirmek için çalışıyoruz. Hedefimiz engellilerimizin sosyal hayata adaptasyonunu sağlamak."

-"81 ilde yapılmalı"-

Müzisyen ekibi ile ev konserlerini gerçekleştiren yerel ses sanatçısı Ali Çolakoğlu da "Bir sanatçı, bir insan olarak vicdani görevimizi yerine getirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bu duygularla derneğimizle beraber böyle bir organizasyon başlattık" dedi.

Engellilerin hayatta var olmalarına bir şekilde katkıda bulunduklarını ifade eden Çolakoğlu, "81 ilde müziğin içinde olan birçok arkadaşımız var. Ünlüler de haftada bir gün 1 saatlerini engelliler için ayırmalılar" diye konuştu.

Evinde konser düzenlenen engelli Ferhat Ataçer ise böyle bir organizasyondan dolayı teşekkür ederek, "Bana geldikleri için çok teşekkür ederim. 2 ay önce ameliyat oldum, rahatsızdım. Zaten böyle bir morale ihtiyacım vardı. Geldikleri için Allah razı olsun" dedi.

- YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliye Özel Evde Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement