Erciş'te Sahra Hastanesinde Doğan Yılın İlk Bebeğine "Sahra" İsmi Verildi - Son Dakika
Yerel

Erciş'te Sahra Hastanesinde Doğan Yılın İlk Bebeğine "Sahra" İsmi Verildi

Deprem bölgesi Van'ın Erciş ilçesinde, Sahra Hastanesinde saat 00.15'te dünyaya gözlerini açan 2012'nin ilk bebeğine "Sahra" ismi verildi.

01.01.2012 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Deprem bölgesi Van'ın Erciş ilçesinde, Sahra Hastanesinde saat 00.15'te dünyaya gözlerini açan 2012'nin ilk bebeğine "Sahra" ismi verildi.

Erciş'in Kadirasker köyünde oturan Sevda Yıldız, akşam saatlerinde sancılarının artması üzerine kayınpederi Celallettin Yıldız tarafından depremden sonra Erciş'te kurulan çadır Sahra Hastanesine kaldırıldı.

Doktorlar tarafından doğuma alınan 3 yaşındaki kız çocuğu annesi Yıldız'ın saat 00.15'te 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir kız bebeği daha dünyaya getirdi. Aile, Sahra Hastanesinde dünyaya geldiği için kız çocuğuna 'Sahra' ismi koydu. Bu arada, İstanbul'da çalışan baba Fevzi Yıldız, Edirne'ye doğru işe giderken çocuğunun dünyaya geldiğini yakınlarının telefon etmesiyle öğrendi.

Kayınpeder Celallettin Yıldız, depremden sonra evleri hasar gördüğü için çadırda kaldıklarını belirterek, torunu 2012'nin ilk bebeği olduğu için mutlu oldukların söyledi. Yıldız, "İnşallah bize mutluluk getirir" dedi.

-Van'da 2012'nin ilk bebeği saat 00.12'de dünyaya geldi-

Depremden önce Van merkezde oturan ancak deprem sebebiyle Saray ilçesindeki yakınlarının evine yerleşen Özveren çiftinin de bebekleri yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya geldi. Seda Özveren, dün akşam saatlerinde sancılarının artması üzerine eşi tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Doğum Servisi ekiplerinin müdahalesiyle doğuma alınan 20 yaşındaki Seda Özveren, saat 00.12'de 3 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Doktorlar anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Doğum esnasında dışarıda olan baba Adem Özveren, daha önce öğrenmediği bebeğinin cinsiyetini doktorlardan öğrendi. Baba Özveren, "Erkek olacağını düşünüyordum. Allah kız evlat nasip etti. Çok mutluyum. Erkek olsaydı 'Doğuş' koyacaktım. Ama kız için isim düşünememiştim" dedi.

Özveren, Sağlık Müdürü Orhan Çetinkaya'dan bebeğine isim vermesini istedi. Özveren, Çetinkaya'nın "Emine" önerisini kabul ederek, "Depremden sonra işsizdim. İnşallah bana şans kapısını açar" şeklinde konuştu.

Anne Seda Özveren, ilk çocuğu olduğu için heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, "Doğumunun 2012'nin ilk gününde ve saatlerinde olacağını beklemiyordum. benim için de sürpriz oldu. İnşallah vatana hayırlı bir evlat olur" dedi.

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erciş'te Sahra Hastanesinde Doğan Yılın İlk Bebeğine 'Sahra' İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement