Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray Açıklaması

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray Açıklaması

"2013 2014 balık sezonu Erdekli balıkçılar için verimli geçmedi.

13.05.2014 09:58

Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray, 2013-2014 balık av sezonunun Erdekli balıkçılar için verimli geçmediğini belirtti.

Dernekte, AA muhabirine açıklama yapan Demiray, balıkçı tezgahlarında genellikle çiftlik balıklarının yer aldığını ifade ederek, "Bu yıl balıkçılar av mevsimini iyi geçiremedi. Kış aylarında, Erdek'te lüfer balığı oluyordu ama bu kez görülmedi. Bu aylarda ise istavrit ve çinekop çok oluyor. Sular ısınınca balık, oltaya gelmiyor. 2013-2014 balık sezonu Erdekli balıkçılar için verimli geçmedi. Yaz aylarında, Erdek'te yine genellikle çiftlik balığı satılacak" dedi.

21 yıldır balıkçılık yapan tekne sahibi Bahadır Suyolcu ise balıkçılık hayatında şimdiye kadar en kısır dönemi yaşadıklarını söyledi. Göç balıklarının da kendileri tarafından yasaklar nedeniyle avlanamadığını dile getiren Suyolcu, "Kıyı yasakları nedeniyle sığ sularda avlanmak zorundayız.  Balıklar, 8-10 kulaçta akarken, göç balıkları için bu derinlik 13 kulaca, 24 metreye çıkarıldı. Yasaklara uyuyoruz ama buradan, eylül, ekim, kasım aylarında giden göç balıklarını avlayamıyoruz. Eğer kıyı balıkçılığı için eylül, ekim, kasım aylarında 20-22 metrelik teknelere kadar en azından 8 kulacı serbest bırakırlarsa balıkçıların biraz olsun yüzleri güler" diye konuştu. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdek Balıkçılar Derneği Başkanı Ali Demiray Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement