Erdemli'de Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Erdemli\'de Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda arıcılık yapan çiftçilere ana arı yetiştiriciliği eğitimi verildiği bildirildi.30 arıcının eğitime katıldığını belirten Arıcılık Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi...

20.03.2013 09:35

Mersin'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda arıcılık yapan çiftçilere ana arı yetiştiriciliği eğitimi verildiği bildirildi.

30 arıcının eğitime katıldığını belirten Arıcılık Bölüm Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Cahit Öztürk, "Yapılan çalışmalar genç ve kaliteli ana arı kullanımının verim için çok önemli bir etken olduğunu ortaya koyuyor. Bizlerde eğitimlerle arıcılarımızı bilgilendiriyor ve bilinçlendiriyoruz" dedi.

Eğitimin amacının ana arı yetiştiriciliğini çiftçilere öğretmek olduğunu ifade eden Öztürk, "Talepler üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılığı Geliştirme Genel Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde, çiftçilerimize zaman zaman eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerimiz en az 10 gün sürüyor. Eğitimi başarıyla bitiren arıcılarımız sertifika alıyor. Alınan bu sertifika ticari amaçla da kullanılabiliyor" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 10 yıldır süren eğitimlerle genç ve kaliteli ana arı kullanmanın verimi arttıracağına dikkat çektiğini dile getiren Öztürk, şunları kaydetti:

"Eğer önerilere uyulursa yüzde 20-30, belki de verim yüzde 50 daha artacak. Arı yetiştiriciliğinin en fazla yapıldığı bölge konumundaki Akdeniz'de tıpkı erken yetişen turfanda sebze meyve gibi, nisan ayının 15'inden itibaren ana arı yetiştirme imkanı var. İklim bunun için bize müsaade ediyor. Bu avantajı kullanmak için bu bölgede ana arı yetiştiriciliğini yaygınlaştırmamız gerekiyor. Arıcılarımızın diğer bölgelerin arıcılarına ana arı yetiştirmesi için bütün olanaklar mevcut." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erdemli'de Ana Arı Yetiştiriciliği Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement