Erdemli'de "Ana-Kız Okuldayız" Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Erdemli'de "Ana-Kız Okuldayız" Kampanyası

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde, 6 bin 218 kursiyere toplam 482 kurs açılarak okuma yazma öğretildiği ve belge verildiği bildirildi.

25.01.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Erdemli ilçesinde "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde, 6 bin 218 kursiyere toplam 482 kurs açılarak okuma yazma öğretildiği ve belge verildiği bildirildi.

Kampanya kapsamında Akdeniz İlköğretim Okulu'nda yapılan toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Top, kampanyanın başladığı 2008 yılından bu yana ilçe genelinde belirlenen 7 bin 24 okumaz yazmazdan 6 bin 218'ine okuma yazma öğretilerek belge verildiğini bildirdi.

İl genelinde yapılan çalışma ile ikincilik elde ettiklerini belirten Top, 3 yılın değerlendirmesini yaparak şöyle konuştu:

"Kampanya ile öncelikle okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımıza, özellikle kadınlarımıza ve kızlarımıza okuma yazma öğretilmesi amaçlanmaktadır. Toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan alt düzeydeki kesimlerinin eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, eksik eğitimlerinin tamamlanması, temel yaşam becerilerinin geliştirilmesi ve toplumsal yaşama etkin bir şekilde katılımlarının sağlanması, çağın gerektirdiği bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmelere uyumlarının kolaylaştırılması hedeflenmiştir" dedi.

Top, şu anda yüzde 82,5 olan okuma-yazma oranını şubat ayında yüzde 90'a, 8 Eylül 2012 itibarıyla yüzde 100'e çıkararak il birinciliğini elde etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Erdemli İlçesinde okur-yazar olmayan tek bir vatandaş kalmayıncaya kadar tüm komisyon üyelerinin çalışmalarını kesintisiz sürdüreceklerini ifade eden Top, kendilerine destek veren Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe'ye, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin'e, Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Okur'a teşekkür etti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erdemli'de 'Ana-Kız Okuldayız' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement