Ereğli'de Yetimlere İftar Programı - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Yetimlere İftar Programı

Ereğli\'de Yetimlere İftar Programı

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi her yıl Ramazan Ayı’nın 15’inde kutlanan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenledi.

21.06.2016 16:26

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi her yıl Ramazan Ayı'nın 15'inde kutlanan Dünya Yetimler Günü dolayısıyla iftar programı düzenledi.

Kültür Düğün Salonu'nda İftar Sofrası çerçevesinde yapılan programa, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Halkapınar Kaymakamı Erdal Çetinbaş, Emirgazi Kaymakamı Saadettin Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı ve Ereğli Sorumlusu Seyit Ali Tekeli, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun, ilçe protokolü, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve öksüzler ile yetimler katıldı.

Programda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Çeşitli sebeplerle yetim kalan kardeşlerimizi sahiplenerek geleceklerine ışık tutmalıyız. Özellikle içinde bulunduğumuz manevi iklimin verdiği hoşgörü ile yetimlere gereken önemi vermeliyiz" dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise yaptığı konuşmada, yetimlere sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunu belirterek, "Bugün iftar sofralarımızın en anlamlısını gerçekleştiriyoruz. Bu sorumluluk içerisinde gönüllerimizi, sofralarımızı yetimlerimizle paylaşıyoruz. Yeryüzünün Ramazan bereketiyle bereketlendiği bu günde, yetim bir peygamberin ümmeti olarak, sizlerle birlikte iftar açmanın, birlikte olmanın onurunu yaşıyorum. Rabbim bizleri yetimlerin halleriyle hallenenlerden, yüreklerine değenlerden eylesin" ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberlik vurgusunun yapıldığı programda konuşan AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı ve Ereğli Sorumlusu Seyit Ali Tekeli, dünya genelinde 400 milyonun üzerinde yetim olduğunu ifade ederek, "Bizlerin inancı ve dünya görüşü yetimlere sahip çıkmayı emrediyor. Ne kadar çok yetime sahip çıkarsak o kadar iyi bir iş yapmış oluruz" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Yetimlere İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement