Ergin: Diyarbakır İş Projelerimizle Geliyoruz - Son Dakika
Yerel

Ergin: Diyarbakır İş Projelerimizle Geliyoruz

Ergin: Diyarbakır İş Projelerimizle Geliyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak parti) Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı iş adamı Süleyman Ergin, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

23.02.2015 12:10

Diyarbakır'ın mukaddes bir kent olduğunu, Adları Kur'an-ı Kerim'de geçen peygamberler ve sahabelerin naaşlarının bulunduğu, semavi dinlerin buluşma noktası olduğunu belirten Ergin, şunları söyledi:

"Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, bir çok medeniyetin beşiği Diyarbakır İlimiz, bugün pek çok hususta, olması gereken noktada değil. Bu mukaddes belgenin ekmeğini yiyen, suyunu içen sinesinden çıkmış bir evladı olarak, bu coğrafyaya kalıcı yatırımlar yapmak amacıyla, Milletvekili Aday Adayı olarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Özellikle barış süreci başta olmak üzere, Diyarbakır İlimizin sanayi yatırımlarıyla ekonomisine ivme kazandırmak, işsizliği azaltıp, istihdama ve ekonomiye katma değer sağlama noktasında olabildiğince büyük projeleri hayata geçirmek en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor"

Ergin, Çok Daha Fazla Sayıda Vatandaşa Ulaşmayı Hedefliyor

Uzun yıllardır Diyarbakır genelinde ekonomik durumu elverişli olmayan ailelerin çocuklarına burs veren, sık sık yaptığı yardımlarla birçok aileye ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Süleyman Ergin, bu çalışmalarını çok daha geniş bir kapsamda sürdürmeyi hedefliyor.

Diyarbakır Kutu Ambalaj Fabrikası, Sur İnşaat ve Özergin İnşaat Firmaları, Dicle Kolonyaları Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Trakya Motorlu Taşıyıcı Harfiyat Kooperatif başkanlığını iş Adamı Süleyman Ergin, şunları söyledi:

"Bir çok medeniyetlere beşiklik etmiş, eski dönemlerden bu yana ipek yolunun güzergâh noktasında bulunan Diyarbakır ilimiz, son yıllarda özellikle barış sürecinin hayata geçmesiyle pek çok kulvarda ciddi gelişmeler yaşadı. Geçmiş dönemlerde tarifi imkânsız acılar yaşadık. Oldukça sıkıntılı dönemler yaşadık. Ancak takdir edilmelidir ki, olağanüstü halin kaldırılması, Kürt sorununun çözümü noktasında yapılan Açılımlar, hem sosyal, hem kültürel ve hem de ticari açılardan birçok kazanımları beraberinde getirdi. Artık barış sürecinin de nihayete erdirilmesiyle, ülkemiz uzun yıllardır yaşadığı huzur ve güven ortamına kavuşmuş olacak. Kuşkusuz bu durum ekonomik hayatın da gelişmesine zemin hazırlayacak. Diyarbakır ilimiz artık ulusal ve uluslar arası firmaların yatırım yapmak istediği kentler arasında yer alıyor. Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş Adamlarımızın da, artık doğup büyüdükleri bu kente dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeliler diye düşünüyorum"

Ziyaretler Devam Ediyor

Ak parti Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı Süleyman Ergin, ziyaretler kapsamında Ak parti merkez Sur ve Yenişehir İlçe ziyaretlerinde bulunarak, ilçe başkanları ve yöneticileriyle görüştü. İzol Aşireti lideri Fethi Ağa'ya nezaket ziyareti yapan Süleyman Ergin, bunun yanı sıra bugünden itibaren diğer ilçelere de bir dizi ziyaretler gerçekleştirecek.

Halkımıza Hizmete Talibim

'Eğer vatandaşlarım ve partim teveccüh gösterirse, el birliğiyle bu zorlu ve bir o kadar da onurlu görevi layıkıyla yapmak için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Diyarbakır'ın yanı sıra, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin önemli sorunlarını yüce Meclis'e taşımayı hedefliyorum. Özellikle turizm potansiyelimizi çok iyi şekilde değerlendirerek, kentimizin yerli ve yabancı turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için gerekli tanıtım ve lobi çalışmalarına ağırlık vereceğim.

İstihdama Katkı En Önemli Projelerden Biri

Yerli ve yabancı yatırımcıları bölgemize çekerek kentimiz genelinde sanayi ve üretimin giderek artması projeler geliştirmeyi hedefliyorum. Böylelikle bölgemizin en öncelikli sorunlarından biri olan işsizlik konusuna neşter vurarak işsizliği olabildiğince azaltmak en büyük hedeflerim arasında yer alıyor. İş olanaklarının az olduğu bölgemizde tarım ve hayvancılığa ağırlık vereceğiz. Tarım ve hayvancılıkla işsizlik büyük ölçüde azalır. Bunun yanı sıra inşaat sektörüne de gereken önemi vererek, inşaat sektörünü daha geniş bir yelpazede değerlendireceğiz. Neden bölgemiz fabrikaların bacasının tüttüğü, tüm üretim araçlarına sahip olan ve kendi kendine yeten, ihraç eden konuma gelmesin? Elbette ki bunlar ekip işidir. Mesleği, sanatı, tahsili ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımızdan yararlanacağız. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir. Bu konuda bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ergin: Diyarbakır İş Projelerimizle Geliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement