Erzincan Üniversitesinde Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Erzincan Üniversitesinde Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya" Konferansı

Erzincan Üniversitesinde Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya" Konferansı

Erzincan Üniversitesi Türkçe Bakış Kulübü tarafından Çocuk Vakfı Başkanı ve Yazar Mustafa Ruhi Şirin’in katılımlarıyla “Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya” Konferansı düzenlendi.

18.03.2015 09:03

Erzincan Üniversitesi Türkçe Bakış Kulübü tarafından Çocuk Vakfı Başkanı ve Yazar Mustafa Ruhi Şirin'in katılımlarıyla "Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya" Konferansı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat, Öğretim Elemanları, Öğrenciler ve davetliler katıldı. Temel okur-yazarlık, okuma kültürü, çocuk edebiyatı kültürü, çocuk edebiyatının medya boyutu başlıkları altında sunum yapan Şirin, çocuk edebiyatının gelişmesinde öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade ederek bu konuda öğretmenlere düşen görevleri sıraladı. Öğretmenlerin az kitap okumasından yakınan Şirin, "Öğretmen adayları öğretmen olana kadar kitap okuyor, öğretmen olduktan sonra da çok az kitap okuyor. Bu sorun sadece öğretmenlerin değil, bütün toplumun problemi. Hepimiz bu sorunun muhatabıyız. Ülkemiz hala zorunlu kitap okuma yöntemleri ile kitap okutmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Okuma kültürünün ailede başladığına dikkati çeken Şirin, okulda alınan eğitimin okuma kültürü sürecini devam ettirdiğini söyleyerek okuma kültüründe çocuk edebiyatının önemini vurguladı.

Sunumun ardından öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Şirin'e konferansın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Polat tarafından çiçek takdim edildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Üniversitesinde Çocuk Edebiyatı Kültürü ve Medya' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement