Erzurum'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri çerçevesinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni düzenlendi.
Havuzbaşı'ndaki kutlama etkinliğinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Türkan Bayrak, kadına şiddet konusunun gündemden düşmemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.
Ülkemizde Türk kadının Atatürk ilkeleriyle önemli haklara kavuştuğunu belirten Bayrak, "Kadınlarımız yasal eşitlik haklarını birçok ülkeden
önce elde etmiş olmasına rağmen
tarihsel, kültürel ve dinsel faktörler nedeniyle cinsiyet ayrımcılığı, aile içi ilişkilerden başlayarak toplumsal hayat içerisinde her düzeyde şiddet yaşamaya devam ediyor. töre cinayetleri, eşin öldürülmesi ve şiddet uygulamasıyla karşılaşıyor, aile içinde bile şiddet görüyor" dedi.
Törene katılanlar "Kadına şiddete hayır" sloganı attı. - ERZURUM
Son Dakika › Yerel › Erzurum'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?