Erzurum 'Da İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Yerel

Erzurum 'Da İlk Ders Zili Çaldı

Erzurum \'Da İlk Ders Zili Çaldı

2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk gününde Erzurum'da yaklaşık 183 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.2013-2014 Eğitim- Öğretim döneminin açılması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Sabahattin Solokoğlu İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

16.09.2013 12:30

2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk gününde Erzurum'da yaklaşık 183 bin öğrenci için ilk ders zili çaldı.

2013-2014 Eğitim- Öğretim döneminin açılması ve İlköğretim Haftası nedeniyle Sabahattin Solokoğlu İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Sabahattin Solokoğlu İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlene törene Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törende saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Sabahattin Solokoğlu İlköğretim okulu öğrencileri tarafından andımız, şiirler ve oluşturulan koro eşliğinde birbirinden güzel Erzurum türküleri okundu. Öğrencilerin birbirinden güzel etkinliklerinden sonra konuşmalara geçildi. İlk olarak konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, "Bugün ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de büyük bir sevinç ve mutluluk içinde 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Okul öncesi ve 1. Sınıflar sakin ortamda uyum sağlamak için bir hafta önce eğitime başladılar. Bugün okul öncesi, İlkokul, ortaokul ve liselerimizde yaklaşık 183 bin öğrenci, 10 bin 500 öğretmen öncülüğünde bin 350 okul ve 7 bin 590 derslikte ders başı yapmış bulunuyor. İlk ve orta öğretimde 2 milyar 243 bin parasız ders kitabının dağıtımı yapılırken, 7 bin 950 öğrencinin de taşımalı eğitimle taşıması yapılmaktadır. İlimizde halen yapımı devam eden ve ihale sürecindeki 87 okul yatırımında 655 derslik, köylerimizde 40 lojman, bin kapasiteli 7 pansiyon binası, 6 spor salonunun yapımı devam etmekte olup bu yıl biteceklerle beraber 2 yıl içinde tamamının bitirilmesi planlanmaktadır. İl merkezine yapımı planlanan 550 derslik kapasiteli 2 kampüsün ihale süreci bakanlık nezdinde devam etmektedir. Sevgili öğrenciler üç aylık bir dinlenme tatilini bitirdik. Önümüzdeki öğretim sezonunu en verimli şekilde değerlendirmenin gayreti içinde olacağız. Zira yaratılmış varlıkların en üstünü olan insan olmanın hakkını vermek boynumuzun borcu olacak. Değerli meslektaşlarım, geleceğe şekil veren siz öğretmenlerin ellerinde yetişecektir. Onları, kutsal bir bayrak yarışı şuuruyla yetiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Gençliğin asrın şartlarına göre donanımlı yetişmelerini sağlamak, ülkemizin başarılarına başarı, gücüne güç katacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra törende konuşan Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, " Bugün heyecanla okula gelen kıymetli öğrencilerimizin hepsinin gözlerinden öpüyorum, başarılar diliyorum. Evet ciddi bir heyecan var bu heyecan bütün Türkiye'yi sarmış durumda. 2013-2014 öğretim yılının başlangıcında tabi minik sınıflarımız geçen hafta başladıkları için bu heyecanı kısmen atlatmış olmaları lazım. Ancak bu heyecanı hepimiz yaşıyoruz. Atatürk'e sormuşlar demişler ki sayın paşam nasıl başarılı oldunuz. Atatürk demiş ki önce hayal kurdum. Hayalimin önündeki engelleri bir bir kaldırdım. Bir baktım ki hayalim gerçek oldu." demiş. Sizde hayal kuracaksınız hayalinizin önünde duran engelleri öğretmenlerinizle birlikte kardıracaksınız. Sonra bir bakacaksınız ki istediğiniz yere gelmişsiniz olacaksınız ve hayaliniz gerçek olur. " dedi.

ÇOCUKLAR KİTAP OKURKEN ANNELER DİZİ SEYRETMEYECEK

Kitap okumanın çok faydalı bir etkinlik olduğunu dile getiren Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak," Bakın size bir şey söyleyeyim, günde 10 sayfa kitap okusanız ayda 300 sayfa eder. Günde bir saat televizyon seyretseniz hiç bir şey elde edemezsiniz. Kitap okuyacağız ki yükseleceğiz ama biz kitap okurken annelerimiz dizi seyretmeyecek değil mi? Çünkü o dizi seyrederken biz kitap okuyamayız dikkatimiz dağılır. Annelerimiz, çocuklar kitap okurken siz diziden uzak olacaksınız. Başka ne yapacağız çocuklar çevremize sahip çıkacağız. Ben bu yaz gezdim. Türkiye'nin bir yeri bir yerinden farklı. Ama bu bölgeleri Anadolu'ya göre daha kirli, İç Anadolu, Batıya göre daha kirli. Yani nasıl kirli biliyor musunuz? Yol kenarlarında su şişeleri, pet şişeler. Poşetler, kağıtlar akla hayale gelmeyecek şekilde kirlilik var. Kim atıyor bunları? Babalarımız annelerimiz atıyor. Özellikle arabayla seyahat edenler atıyor. Çünkü otobüsle durulan yerler değil. Bizler belirli bir yaştayız. Ama gelecek sizindir bu ülke sizindir. Gelecekte düzgün bir çevrede yaşamak için ne yapıyoruz, asla onların çöp atmasına izin vermeyeceksiniz. Çocuklar hangi aileden olursak olalım, arkadaşlarımız hangi aileden olurlarsa olsunlar hiç birimiz ailemizi tercih etmedik. Bizi yaratan bu aileden yaratmış. Dolayısıyla hiç bir ailenin bir kişinin birbirinden üstünlüğü yok. Herkes eşit. Başka bir şey herkesin bir varlığı var biz bu varlığa saygı göstermeliyiz. Sonra onun hakları var haklarına saygı göstermeliyiz. Bir ne var o arkadaşımızın gücü var. O gücünü de görmemiz lazım. ve ona göre hareket etmemiz lazım. Birlikte yaşamanın mutlu olmanın yolunu aramamız lazım." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak Erzurum'da öğrenciler için ilk ders zilini çaldı. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Ahmet Altıparmak, öğrencilere ders kitaplarını dağıtarak sohbet etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum 'Da İlk Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement