Erzurum'daki Suç Örgütü Davası - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Suç Örgütü Davası

Erzurum'da "suç örgütü kurma" suçundan tutuklu bulunan 4'ü tutuklu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

26.01.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da "suç örgütü kurma" suçundan tutuklu bulunan 4'ü tutuklu 12 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki üçüncü duruşmaya, tutuklu sanıklar Mustafa Özcan, Tamer Özcan, Muhammet Özgür Özcan ve Cavit Küpeoğlu ile tutuksuz sanıklar Mutullah Dürüst, Erkan Akçelik, Bedri Kuytan ve Ramazan Polat ile sanıkların avukatları katıldı.

Kamuoyunda "Kara Musto" lakabıyla tanınan ve suç örgütünün elebaşı olduğu iddia edilen tutuklu sanık Mustafa Özcan'ın avukatı Alpaslan Kaya, savunmasında müvekkilinin tahliyesini talep etti. Kaya, "Sanıklarla ilgili 300 sayfalık iddianame mevcuttur. Yarısı kopyala yapıştır şeklinde hazırlanmıştır" iddiasında bulundu.

Tamer Özcan'ın avukatı Muhammet Melih Güneş de adaletin geciktiğini ileri sürerek, "Görsel medyada emekli savcı, akademisyen ve aydınlar sürekli tartışıyor. 'Gecikmiş adaletin adalet olmadığını söylüyorlar'. Biz de mahkemenizden gecikmiş adaletin gereğini yapmanızı talep ediyoruz" dedi.

Tutuklu sanık Mustafa Özcan, savunmasında normal bir hayat sürdürmek için annesine söz verdiğini ve yaşadığı şehirden ayrılmayı düşündüğünü söyledi.

Özcan, "Benim mafya ve çete lideri olduğum iddia ediliyor. 1991'de anneme söz verdim. 'Seni bir daha mahkeme kapılarına getirmeyeceğim' dedim. 52 yaşındayım. Hayatımın 30 yılı hapishanelerde geçti. Babamı vurdular, kardeşimi vurdular ve iş yerimi kurşunladılar. Hiçbirinin intikamını almadım. Hastayım. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçların niteliği, mevcut delil durumu ve haklarındaki kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren nedenler dolayısıyla tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

- ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Suç Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement