Erzurum Merkezli "Yasa Dışı Dinleme" Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Erzurum Merkezli "Yasa Dışı Dinleme" Operasyonu

Şüphelilerin avukatlarının "reddi hakim" başvurusu üst mahkeme tarafından kabul edilerek yeni hakim görevlendirildi.

31.12.2014 00:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın ardından gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 5 emniyet mensubunun avukatlarının "reddi hakim" başvurusu, bir üst mahkeme tarafından yerinde bulunarak yeni hakim görevlendirildi.

Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü H.U. ile emniyet amirleri Y.B, S.A, A.K. ve S.D'nin avukatları, sevkin gerçekleştiği 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi'nin, daha önce basın kuruluşları ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden aleyhte beyanda bulunduğunu iddia ederek, nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne "reddi hakim" başvurusu yaptı.

Mahkeme, yaptığı değerlendirmenin ardından avukatların başvurusunu yerinde bularak Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Levent Varol'u görevlendirdi.

Olay

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "yasa dışı dinleme" iddialarıyla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara, İstanbul, Kahramanmaraş, Bolu ve Düzce'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda eski Erzurum İstihbarat Şube Müdürü H.U. ile emniyet amirleri Y.B, S.A, A.K. ve S.D gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, Erzurum Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde adliye sevk edilmişti.

Şüpheliler, Erzurum'da görevli oldukları dönemde 1,5 yıl süreyle "yasadışı dinleme" yaparak, "haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, suç uydurma, suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma" ile suçlanıyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Merkezli 'Yasa Dışı Dinleme' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement