Eski Tarsus Evlerindeki Restorasyon Çalışması - Son Dakika
Yerel

Eski Tarsus Evlerindeki Restorasyon Çalışması

Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, restorasyonu tamamlanan Eski Tarsus evlerinin bir an evvel butik otel olarak turizme kazandırılmasını istediklerini bildirdi.

02.01.2012 14:20

Mersin'in Tarsus ilçesi Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, restorasyonu tamamlanan Eski Tarsus evlerinin bir an evvel butik otel olarak turizme kazandırılmasını istediklerini bildirdi.

Güldibi, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığınca şimdiye kadar Saint Paul Kuyusu'nun bulunduğu çevrede 26 Eski Tarsus evinin dış cephesinin giydirildiğini, 7'sinin ise tamamen restore edildiğini söyledi.

Restorasyon çalışmalarına bir milyon 260 bin lira ödendiğini ifade eden Güldibi, "Ayrıca restorasyon bekleyen 6 ev için 1 milyon 700 bin lira civarında ön keşif bedeli belirlendi" dedi.

Eski Tarsus evlerinin sivil mimarinin önemli eserlerinden biri olduğunu vurgulayan Güldibi, şöyle devam etti:

"Eski Tarsus evlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığımızca bir an önce butik otel olarak ihale edilip, turizme kazandırılmasını istiyoruz. Tarsus'a özgü olan bu evlerin hayatiyetinin devam etmesi için turizm konusunda deneyimli olan, turizmi iyi bilenlere kiraya verilmesi gerekli. Çünkü şehrimizde yatak sıkıntısı bulunuyor. Şu anda yaklaşık 50 yataklı 7 Eski Tarsus Evi, turizme hizmet etmek için bekliyor."

Tarsus'ta 210 tescilli Eski Tarsus Evi bulunduğuna işaret eden Güldibi,

"Bunun yanı sıra Tarsus'ta tescillenmesi gereken bine yakın ev bulunuyor. 1999 yılında bir kısmı kamulaştırılan, bir kısmı da özel şahıslara ait olmasına rağmen

'Sokak Sağlıklaştırılması' kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca restore edilen bu evlerin butik otel, restoran, kafeterya gibi sosyal tesis olarak turizmde en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Tarsus'un geçmişinin 10 bin yıl öncesine dayandığını, inanç turizmi açısından önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Güldibi, Tarsus'taki bu turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini kaydetti.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Tarsus Evlerindeki Restorasyon Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement