Eski Tcdd Hastanesi Binasındaki Çalışmalar Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Eski Tcdd Hastanesi Binasındaki Çalışmalar Tamamlandı

Eski Tcdd Hastanesi Binasındaki Çalışmalar Tamamlandı

Sivas'ta, onarım çalışmaları tamamlanan eski TCDD Hastane binasında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin hizmet verdiği bildirildi.

06.01.2014 14:46

Sivas'ta, onarım çalışmaları tamamlanan eski TCDD Hastane binasında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin hizmet verdiği bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, yaptığı yazılı açıklamada, Halil Rıfat Paşa Mahallesi'nde bulunan ve Vali Muammer Bey tarafından 1934 yılında yaptırılan eski TCDD Hastane binasındaki bakım ve onarım çalışmalarının tamamlandığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı mülkiyetindeki binanın 2008 yılında Anıtlar Yüksek Kurulunca tescil edildiğini aktaran Soysal, onarımı yapılan binada Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin hizmet vermeye başladığını belirtti. Soysal, "Bina kesme taş malzemeyle yapılmış, 2. Ulusal Mimarlık Dönemi eseridir. Bu güzel eserin bakım ve onarım işlerinin ihalesini gerçekleştiren idaremiz, hem binanın ayağa kalkmasına hem de iki güzel kurumun hizmet vermesine vesile oldu" açıklamasında bulundu.

İl Özel İdaresinin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile sürekli diyalog halinde olacağını ve hizmetlere katkıda bulunacağını aktaran Soysal, "İdaremiz ilimize sağlık alanında ciddi yatırımlar kazandırmıştır. Bu yatırımların başında ise Sağlık Bakanlığı ödeneğiyle yapımı gerçekleştirilen Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gelmektedir. İnşallah, bu yatırımlarımız hız kesmeden devam edecektir" ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Tcdd Hastanesi Binasındaki Çalışmalar Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement