Eskişehir 2013 Tdkb Ajansının Standı Duısburg Kitap Fuarı'nda - Son Dakika
Yerel

Eskişehir 2013 Tdkb Ajansının Standı Duısburg Kitap Fuarı'nda

Eskişehir 2013 Tdkb Ajansının Standı Duısburg Kitap Fuarı\'nda

Almanya’nın Köln şehrinde ASTEC GSMH’nin katkılarıyla düzenlenen Duısburg Kitap Fuarına katılan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın açmış olduğu stant büyük ilgi gördü.

03.01.2014 11:34

Almanya'nın Köln şehrinde ASTEC GSMH'nin katkılarıyla düzenlenen Duısburg Kitap Fuarına katılan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın açmış olduğu stant büyük ilgi gördü.

On binlerce kitap sevdalılarının buluştuğu fuarda, 2013 TDKB Ajansı tarafından yayımlanan kalıcı eserler anlamı taşıyan kültürel içerikli kitaplar ve dergiler, standı ziyaret edenler tarafından büyük ilgi gördü. Stantta ayrıca; Eskişehir'in tarihi ve turistlik yerleri ile lületaşından yapılan sanat eserleri görevliler tarafından tanıtıldı.

Duısburg Kitap Fuarına davetli olarak katılan Vali Güngör Azim Tuna, çeşitli resmi ziyaretlerde de bulundu. Vali Tuna, Köln şehrinde bulunan Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkan Süleyman Çevik ve Genel Sekreter Metin İlhan'ı genel merkez binasında ziyaret ederek, burada Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret esnasında duygularını ifade eden Vali Tuna, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'den hepinize selam getirdim" dedi.

Türk dünyasını bir araya getirmek için ulusal ve uluslararası çok önemli projelere Eskişehir olarak imza attıklarını kaydeden Vali Tuna, bu anlamda müziğin evrensel dilini kullanarak, Türkvizyon gibi kendileri için çok önemli organizasyonu başarılı bir şekilde hayata geçirdiklerini belirtti. "Dilde, Fikirde, İşte Birlik" sloganıyla tüm dünyaya mesaj vermek istediklerini ifade eden Vali Tuna, bu anlamda Eskişehir 2013 TDKB ana teması olan "Göç"le ilgili bazı projelerinin olduğunu söyledi. Vali Tuna, ajans olarak Batı Avrupalı Türklere yönelik "Bilekten Yüreğe Göç" adlı bir proje üzerinde çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çevik ise, Vali Tuna'yı Almanya'da görmekten mutlu olduklarını söyledi. Demokratlar Birliğinin 12 ülkede teşkilatlanmaya yönelik faaliyet yürüttüğünü belirten Başkan Çevik, "Almanya'da yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşı yaşamaktadır. Teşkilatımız, Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarımızı her alanda temsil etmeye yönelik faaliyetleri başarıyla yürütmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Tuna'ya günün anısına plaket takdim edildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir 2013 Tdkb Ajansının Standı Duısburg Kitap Fuarı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement