Eskişehir'de 166 Bin 500 Dekar Alan Zarar Gördü - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 166 Bin 500 Dekar Alan Zarar Gördü

Eskişehir'de, 2015 yılında 166 bin 500 dekar tarım alanının don, dolu, aşırı yağışlar, kuraklık ve diğer afetlerden etkilendiği bildirildi.

30.06.2015 14:45

Eskişehir'de, 2015 yılında 166 bin 500 dekar tarım alanının don, dolu, aşırı yağışlar, kuraklık ve diğer afetlerden etkilendiği bildirildi.

Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, yaptığı yazılı açıklamada, müdürlük personeli tarafından yapılan incelemelerde, Mihalıççık, Seyitgazi, Alpu, Beylikova, Çifteler, Günyüzü, Sivrihisar, Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde lokal düzeyde farklı boyutlarda dolu yağışı meydana geldiğini ve önemli zararlar oluştuğunun tespit edildiğini kaydetti.

Tarım alanlarında meydana gelen hasarların ağırlıklı olarak arpa, buğday, kiraz ve sebze alanlarında oluştuğunu vurgulayan Söğüt, şunları belirtti:

"İlçelerde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonları hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde yürüttü. İlkbahar geç donları nedeniyle verim düşüklüğü gözlemlenen kirazlarda dolu yağışları da eklenince meydana gelen maddi kayıplar artmıştır. Dolu yağışı aynı zamanda hasat olgunluğuna gelen arpalarda da dane dökülmesi ve sap kırılması şeklinde önemli derecede kayıp oluşturmuştur. İlimizde oluşan aşırı yağışların yer yer sel oluşturduğu da görülmüştür. Özellikle yamaç alanlardan gelen hafriyat, şeker pancarı ve soğan ekili alanların üzerinde yaklaşık 5 santimlik toprak tabakası birikmesine neden olmuştur.  2015 yılında 166 bin 500 dekar tarım alanının don, dolu, aşırı yağışlar, kuraklık ve diğer afetlerden etkilendi."

Söğüt, ayrıca, 2014 yılında 2 milyon 300 bin dekar alanın kuraklık ve diğer afetlerden etkilendiğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 166 Bin 500 Dekar Alan Zarar Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement