Eskişehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Eskişehir\'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü Vilayet Alanı’nda bir tören düzenleyerek Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

08.03.2017 16:30

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Bakanlığı Eskişehir İl Müdürlüğü Vilayet Alanı'nda bir tören düzenleyerek Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

ASP İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam koşulları elde etme yolundaki verdikleri zorlu mücadelenin bir simgesi olduğunu söyledi. Eski uygarlıklardan 570'li yıllara kadar kadınların hak ettiği değeri bulamadığını haklarının gasp edildiğini belirten ASP İl Müdürü Aydın, "Ancak Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayağı altındadır' diyerek, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını omuzlarında taşıyıp Mekke sokaklarında gezerek kadınlarımızın değerini yeniden tesis etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Şuna kani olmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' bakış açısıyla yürütülen çalışmalar sonucu kadınlarımız, diğer birçok ülkedeki hemcinslerine göre oldukça ileri bir konum elde etmişlerdir" dedi.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün kadınların güçlendirilmesi için kadın istihdamının arttırılması amacıyla hukuki düzenlemeler gerçekleştirdiğini belirten Aydın şunları söyledi:

"Çalışma hayatı ve aile hayatı bir bütün olarak görmüş, bu iki alan arasında bir seçime zorlanan kadını, bu durumdan kurtarmak için önemli adımlar atılmıştır. Hamilelik, doğum ve süt izinlerinden esnek çalışmaya, iş yerlerinde kreş zorunluluğuna kadar kadınlarımızın anneliğini kolaylaştıracak pek çok imkanı sağlanmıştır. 2016 yılı Mart ayı içinde şiddet olgusunun nedenleri, varlığı ve sonuçları ile tek elden ve çok yönlü mücadele edilmesi amacıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğümüz açılarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Mağdur kadınlarımıza hizmet veren müdürlüğümüze bağlı Kadın Konukevimiz bulunmaktadır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement