Eskişehir'de 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu' Başladı - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu' Başladı

Eskişehir\'de \'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu\' Başladı

Eskişehir'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu'nun başladığı bildirildi.

01.10.2013 15:54

Eskişehir'de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu'nun başladığı bildirildi.

İki hafta sürecek olan kursa Eskişehir, Ankara, Kütahya, Afyon, Uşak, Bursa, Bilecik illerinden toplam 28 teknik personelin katıldığı ve personellere Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon'un eğitim verdiği belirtildi. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Halil Çankaya, halka güvenli gıdaların ulaştırılması için çalıştıklarını kaydetti. Hizmet içi eğitimlerin aralıksız sürdüğünü aktaran Çankaya, şöyle devam etti:

"Avrupa Birliği (AB) mevzuatlarına uyum sürecinde gıda güvenliği alanında mevcut mevzuatlarımızda da sürekli değişiklikler olmaktadır. Bu nedenle Eskişehir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüm personelimiz ile birlikte halkımıza güvenli gıdanın ulaşması için çalışmalar yapmaktayız. Bu çalışmalarımızın iyi bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek, gıda denetçilerimizin Gıda Mevzuatı ve Avrupa Birliği Mevzuatı konularında bilgilerinin güncel kalması ve geliştirilmesini sağlamak için hizmet içi eğitimlerimiz ise aralıksız sürmektedir. İlimiz gıda kontrol kursu düzenleme yetkisinin verildiği iller arasında 'Bölge Koordinatörü' il konumundadır." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de 'Gıda Kontrol Eğitimi Kursu' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement