Etü'den Stk'lara Tanıtım Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Etü'den Stk'lara Tanıtım Ziyareti

Etü\'den Stk\'lara Tanıtım Ziyareti

Erzurum'da kurulacak olan yeni üniversite için çalışmalarını sürdüren Rektör Prof.Dr.Muammer Yaylalı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yeni üniversite ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

09.01.2012 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da kurulacak olan yeni üniversite için çalışmalarını sürdüren Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yeni üniversite ile ilgili bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Erzurum Kalkınma Vakfını ziyaret eden Yaylalı daha önce Türkiye'de bulunmayan Spor Bilimleri fakültesinin Erzurum Teknik Üniversitesi'nde kurulacağını belirtti.

Erzurum'da kurulacak olan Erzurum Teknik Üniversitesi İçin çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulunu ziyaret ederek kurulacak üniversite hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı sivil toplum kuruluşlarını tek tek gezerek üniversite hakkında bilgilendirmeler yapılacağını belirterek "Erzurum Üniversitesine sahip çıkmalı" diye konuştu.

Prof. Dr. Muammer Yaylalı,

2011 kış oyunlarının oynandığı Erzurum'da Türkiye'de ilk defa bir spor bilimleri fakültesinin kurulacağını dile getirdi. Yaylalı "Erzurum ve bölgesini esas almak kaydı ile olimpik kış sporları eğitimi bölümü açılmıştır bütün üniversitelerde beden eğitimi spor yüksek okulları var ancak ilk defa bir üniversitede spor bilimleri fakültesi olacak." Dedi

Eğitime 2012-2013 eğitim yılında başlanacağını dile getiren Yaylalı kampüs alanı olarak belirlenen alan için yapılan tartışmalara da değinerek " 4 bin dönüme yakın bir alanımız var. Kendi alanımız içerisinde eğitime faaliyetlerine başlayacağız. Bunun için arkadaşlarımız o amaçla çelik konstrüksiyon yapılarla hiçbir yere gitmeden çok amaçlı kullanım alanları oluşturup istediğimiz zaman istediğimiz yere götürebiliriz" diye konuştu.

ETÜ'ye ait Kampüs alanı ile ilgili alanın 1992 yılında tarihinde Atatürk Üniversitesine tahsis edildiğini söyleyen Yaylalı. bölgenin tarım arazisi değil imara açılan bir imar alanı olduğunu dile getirdi.

ER-VAK Başkanı Erdal Güzel ise yeni üniversitenin Erzurum'un gelişmesinde çok büyük katkılar sağlayacağını dile getirerek ER-VAK yönetim kurulu olarak yeni üniversitenin açılmasından son derece mutluluk duyduklarını ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etü'den Stk'lara Tanıtım Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement