Erzurum'un ikinci devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan ve kurulma çalışmaları devam eden Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) için Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) bir istişare toplantısı düzenledi.
ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile birlikte ETSO'ya gelen üniversite yöneticileri, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik başkanlığındaki heyetle istişare toplantısı yaptı. Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETÜ'nün kurulma aşamasında şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve mevcut durum hakkında bilgi verdi. Amaçlarının, "Erzurum'da nasıl bir üniversite istiyorsunuz" sorusuna cevap bulmak ve kısa zamanda adından söz ettirecek bir üniversitenin sağlam temellerini atmak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Muammer Yaylalı, bu amaçla geniş kitlelerin temsilcisi konumundaki sivil toplum örgütlerinin görüş ve düşüncelerini öğrenmek istediklerini vurguladı. ETÜ'nün Erzurum'a önemli bir katma değer sağlayacağına işaret eden Rektör Yaylalı, ETÜ'ye tahsis edilen 3 milyon 850 bin metrekarelik alanda kurulacak kampusle ilgili teknik çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Kampus alanıyla ilgili basın da zaman zaman haberler çıktığını kaydeden Prof. Dr. Yaylalı, şimdiye kadar bölgede 40 tane kuyu açıldığını ve buralardan 88 adet numune alındığını belirterek, "Sadece iki yerde 12,5 ve 13,7 metre derinlikte su çıktı. Onun dışında büyük bir çoğunluğu 15-16 metrenin altında su çıktı. Yani kampus alanı söylendiği gibi sulak ve imara elverişsiz değil." dedi. ETÜ'deki fakülte ve bölümlerin günün şartlarına uygun olarak belirlendiğini anlatan Rektör Yaylalı, Türkiye'de ilk Spor Bilimleri Fakültesi ve Kış Sporları Eğitim Merkezi'nin ETÜ bünyesinde açılacağını söyledi. ETÜ'nün yıllara göre gelişim planının da hazırlandığını ve Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sunulduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "DPT'ye gelişim planı sunan 7 üniversite arasında dördüncü durumdayız. Çünkü bu plan sunulmadan ödenek alınması söz konusu değil. 2012 – 2019 yılları arasındaki tahmini harcamamız 451 milyon lira olacak. Sadece bu yıl için 60 milyon ödeneğimiz var." diye konuştu. 250 profesör, 210 doçent, 110 yardımcı doçent ve 360 araştırma görevlisi kadrosu bulunan ETÜ'nün nitelikli akademik ve idari bir kadroya sahip olması için çaba göstereceklerini bildiren Prof. Dr. Yaylalı konuşmasının sonunda, ETÜ'yle ilgili görüş ve önerilere daima açık olduklarını sözlerine ekledi.
"ORTAK AKILLA DOĞRU İŞLER YAPARIZ"
ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, düzenlenen istişare toplantısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Erzurum'un yararına yapılacak her işin içinde yer aldıklarını ve bundan mutlu olduklarını ifade etti. Yapılan istişarenin önemine değinen Başkan Yücelik, ortak akılla hareket etmenin doğru işler yapılmasına zemin hazırladığını vurguladı. ETÜ'nün kuruluş aşamasında yapılan planlı çalışmaların, üniversitenin sağlam temeller üzerine kurulmasını sağlayacağını anlatan Başkan Yücelik şunları söyledi;
"Biz de ETSO Vakfı olarak bir üniversite kurma çalışması içerisindeyiz. Bu işler dışarıdan göründüğü gibi kolay işler değil. Gerçekten bilgi, tecrübe ve fedakarlık isteyen işler. Biz bu yola çıkarken köklü bir geçmişe sahip Atatürk Üniversitesi'nin burada olmasından güç aldık. Aynı şekilde ikinci devlet üniversitemiz ETÜ de Erzurum'un bir eğitim şehri kimliğini kazanması açısından çok önemli. Bu alanda yapılan çalışmaları birbirimizden alacağımız güçle sürdürmeliyiz."
Toplantıda ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Disiplin Kurulu Başkanı Zeki Adil, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Gacıroğlu ve Engin Çimen, Genel Sekreter Avukat Abdulkadir Ungan, Erzurum ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen de ETÜ'yle ilgili görüşlerini dile getirdiler. - ERZURUM
Son Dakika › Yerel › Etü İçin Etso'da İstişare Toplantısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?