Ezidilerin Davasında Son Gelişme - Son Dakika
Yerel

Ezidilerin Davasında Son Gelişme

Ezidilerin Davasında Son Gelişme

Köylerine yeniden dönmek amacıyla dava açan Ezidiler, arazilerini kullanan kişilerin araçlarına haciz geldiğini belirttiler.

07.07.2014 13:42

Köylerine yeniden dönmek amacıyla dava açan Ezidiler, arazilerini kullanan kişilerin araçlarına haciz geldiğini belirterek, "Bu davamızın haklılığını ortaya koyuyor" dediler.

1992 yılında Almanya'ya giderken, belgelerle arazilerini köylülere emanet eden Ezidiler, geri dönüşte arazilerini alamadılar.

Yaklaşık 1,5 yıldır mahkeme süreci başlatan Ezidiler, mahkeme tarafından haklı bulundular. Mahkemenin kararına rağmen köye geri dönemeyen ve arazilerini işgal edenlere ayrı dava açan Ezidiler, davanın haciz kararına sevindiler.

Araziyi kullanan kişilerin 5 aracı haciz edilirken, yeni davanın 16 Temmuz'da Batmanda görüleceği belirtildi.

'İŞGALDEN DOLAYI HALEN ARAZİLERİMİZE DÖNEMİYORUZ'

Almanya'da yaşayan Kuşçukuru Ezidi aileler adına bilgi veren Nedim Erkiş, mahkemece tekrar hak ettikleri arazilerinin iade edilmemesinin tamamen hukuka haykırı olduğunu belirterek, "Davada kazandığımız araziler zaten bizimdir. Yine de açtığımız davayı kazanmamıza rağmen halen arazilerimiz işgal edilmiş durumdadır. Bize yapılan adaletsizliktir. Bunu kabul etmiyoruz. Halen arazilerimiz işgal altında ve köye dönüşlerimize engeldir. Halen bütün köy evlerimiz ve toprağımız aşiret mensuplarının elinde ve istedikleri şekilde biçiyorlar ve ekiyorlar" diye tepki gösterdi. Erkiş, "Biz dava için milyarlarca TL'lik harç ödedik. O paraların bize iade edilmesi için araçlarına haciz getirilmiş. Arazilerimizin dava sona erene kadar dava için ödediğimiz harç masraflarıyla birlikte, yüz milyarlarca masrafımız oldu. Buna rağmen halen harç ödemelerimiz iade edilmiyor. Bu da karşı tarafın ne kadar haksız ve işgalci oldukları bir göstergesidir" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezidilerin Davasında Son Gelişme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement