Fakirlere Ramazan Yardımı - Son Dakika
Yerel

Fakirlere Ramazan Yardımı

Fakirlere Ramazan Yardımı

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı'nın Ramazan ayını dolu dolu geçirdiği ve çeşitli yardımlar yaptığı bildirildi.

03.08.2012 14:06

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı'nın Ramazan ayını dolu dolu geçirdiği ve çeşitli yardımlar yaptığı bildirildi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından yapılan açıklamada, " Evlere iftar servisi uygulaması ile özellikle¸ yaşlı¸ bakıma muhtaç ve evinde yemek pişiremeyecek derece olan insanlarımızın Ramazan ayında iftarlarını sıcak yemeklerle yapması sağlanmaktadır. Beslenme uzmanlarının hazırladığı ve her gün değişen menüler ile hijyenik ortamlarda üretilen yemekler¸ özel hazırlanmış alüminyum kaplarla kişi sayısınca iftar saatine yakın evlere ulaştırılmaktadır. Yemeklerin yanı sıra¸ içecek¸ meyve¸ ekmek gibi ikramlarda sunulmaktadır. Ramazan yardım faaliyetleri kapsamında vakfın Türkiye genelinde 54 il ve ilçe merkezinde 8 bin 175 adet gıda paketi dağıtımı yapılacaktır. Özel hazırlanan kolilerdeki ihtiyaç malzemelerinin daha önceden tespiti yapılan ailelere dağıtılacaktır.

Vatandaşlarla iftar coşkusunu paylaşmak için ise vakfımızın 11 temsilciliği tarafından çeşitli yerlerdeki iftar çadırlarında toplam 15 bin kişilik yemek ikram edilecektir.

Geleneksel hale getirdiğimiz Somuncu Baba Cami önündeki 'Hulusi Efendi İftar Sofrası'nda ise her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verilmeye başlandı. Somuncu Baba Cami'nin manevi ikliminde namazgaha serilen sofralarda her gün farklı çeşitlerde yemek ile su¸ hurma¸ ekmek¸ meyve¸ peçete gibi tüm ihtiyaç malzemeleri hazırlanarak vatandaşların iftar yapmaları sağlanmaktadır. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin ziyaret ettiği Somuncu Baba Külliyesi'ndeki iftar sofralarının tüm vatandaşlara açık olduğu ve zengin¸ fakir herkesin yan yana iftar coşkusunu yaşamaktadır. Ayrıca, 33 temsilcilik ve Darende olmak üzere her ile özel toplam 40 bin adet imsakiye dağıtılmıştır" denildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fakirlere Ramazan Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement