Falez Yaşlı Evi'nde demans konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Falez Yaşlı Evi'nde demans konuşuldu

Falez Yaşlı Evi\'nde demans konuşuldu

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi'nin 65 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinlerine yönelik çalışmalar yürüten yaşlı evlerinden Falez'de Alzheimer Derneği Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. Ebru Barçın, demans hastaları ve aileleri bir araya geldi.

20.08.2023 10:33

Muratpaşa Belediyesi'nin Falez Yaşlı Evi'nde, Alzheimer Derneği Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. Ebru Barçın demans hastaları ve aileleri bir araya geldi. Yaklaşık yüz kişinin katıldığı etkinlikte hastalığın kabul süreci, fiziksel aktiviteler, psikolojik rehabilitasyon, hasta yakınları için stres yönetimi, doğru yaklaşım teknikleri gibi başlıklarda bilgi verildi.

Muratpaşa Belediyesi; Soğuksu, Fener, Konuksever, Kızılsaray ve Yeşilbahçe mahallelerinde kurduğu Yaşlı Evleri'yle ileri yaştaki vatandaşlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün Yaşlı Dostu Kentler ve Toplumlar Ağı üyesi olan Muratpaşa Belediyesi demans, Alzheimer gibi ileri yaş hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak için zeka oyunları, etkinlikler ve seminerler düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında Alzheimer Derneği Antalya Şube Başkanı Doç. Dr. Ebru Barçın, demans hastaları ve aileleri bir araya geldi. Yaklaşık yüz kişinin katıldığı etkinlikte hastalığın kabul süreci, fiziksel aktiviteler, psikolojik rehabilitasyon, hasta yakınları için stres yönetimi, doğru yaklaşım teknikleri gibi başlıklarda bilgi verildi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yaşlı Evi ve Yaşlı Meclisi projelerinin Muratpaşa Belediyesi'nin özgün çalışmaları olduğunu söyledi. Yaşlı Evleri'nin bugün üye sayısının 6 bine ulaştığını aktaran Başkan Uysal, "Burada 12 kişi bir araya geldiğinde istediği kursu, eğitimi alabiliyor. Aynı zamanda Yaşlı Meclisi aracılığıyla, yaşça kıdemli komşularımızın kent yönetimine katılımını sağlıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Falez Yaşlı Evi'nde demans konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement