Fatih Projesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Fatih Projesi

21.02.2013 19:05

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Kırklareli'deki 2 okulda öğrenci ve öğretmenlere 240 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında, Kırklareli'deki 2 okulda öğrenci ve öğretmenlere 240 tablet bilgisayar dağıtıldı.

Kırklareli Fen Lisesi'ndeki tablet dağıtım töreninde konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, projenin hayırlı olması temennisinde bulunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Selahattin Karanfiler de projenin amaçlarının, bilgi toplumu oluşturmak, eğitimde teknolojiyi yararlı kullanmak, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından, Vali Yaman, Vali Yardımcısı Taceddin Özeren ve Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarları dağıttı.

-Öğrenciler projeden memnun-

Öğrencilerden Alperen Aşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine tablet verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Önceden kitaplarımızı taşıyorduk. Evim de uzaktı ve çantam çok ağır oluyordu. Çok güzel bir uygulama. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eylül Özdemir de tabletlerin dağıtılmasının, eğitim kalitesinin arttığının göstergesi olduğunu bildirdi.

Muhabir: Özgün Tiran/ Salih Baran

Yayıncı: Nurettin Coşkun - KIRKLARELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi - Son Dakika


Advertisement