Fatma Şahin İlk Meclis Toplantısına Başkanlık Yaptı - Son Dakika
Yerel

Fatma Şahin İlk Meclis Toplantısına Başkanlık Yaptı

Fatma Şahin İlk Meclis Toplantısına Başkanlık Yaptı

30 Mart yerel seçimlerden sonra oluşan meclis üyeleri ile ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, komisyon üyelerini belirledi.

14.04.2014 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart yerel seçimlerden sonra oluşan meclis üyeleri ile ilk meclis toplantısını gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, komisyon üyelerini belirledi.

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ile sınırları genişleyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına ilk kez merkez ilçelerin dışından Nizip, İslahiye, Nurdağı, Yavuzeli, Araban ve Karkamış'tan da meclis üyeleri katıldı.

Tüm meclis üyelerini tebrik eden Şahin, 30 Mart yerel seçimlerin demokrasi ve ülkemiz adına başarılı olduğunu ifade etti. Şahin, yeni dönemin Gaziantep ve ilçe belediyelerine hayırlı olmasını temenni etti. Başkan Şahin, açık, şeffaf ve sağlıklı bir meclis ile proje, hizmet ve eser üreten bir meclis olma temennisinde bulundu.

58 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlık etti. 14 maddenin oybirliği ile kabul edildiği mecliste, 44 madde ise imar ve bayındırlık komisyonuna sevk edildi.

Meclis Divanı Katipliği'ne Ayşe Teymur ile Mehmet Okyay'ın seçildiği meclis toplantısında, Meclis 1. ve 2. Vekilliğe Osman Toprak, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Encümen Üye Seçimine Osman Toprak, Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Okyay, Ayşe Teymur, Mustafa Dinçoğlu seçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'na Filiz Üzücü, Eyüp Eruslu, Mustafa Dinçoğlu, Birol Ülger, M. Alparslan Göçek, Ömer Şahin, Reslan Özer, İmar ve Bayındırlık Komsiyonu'na Mehmet Tahmazoğlu, Rıdvan Fadıloğlu, Osman Toprak, M. Durdu Yetkinşekerci, Kemal Vural, Cuma Güzel, Murat Özgüler, Latif Karadağ, Mehmet Sucu, Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu'na Ümmü Gülsüm Avcı, Hasan Bal, Salih Uygur, Veysi Tekin, İbrahim Çobanoğlu, M. Enver Özer, Cuma Altınbaş, Ulaşım Komisyonu'na Mehmet Okyay, Nihat Aydıngüler, Galip İnal, Mehmet Türk, Mehmet Kesik, Nurettin Zirek, Veli Bulut, Bekir Aksoy, Mahmut Demiray, Encümen Üyeliliğine Osman Toprak, M. Durdu Yetkinşekerci, Mehmet Okyay, Mustafa Dinçoğlu, Ayşe Teymur. Çevre ve Sağlık Komisyonu'na M. Ali Çiftçi, Ayşe Teymur, Ahmet İnal, Mustafa Dinçoğlu, Mustafa Gökkaya, Ali Korkmaz, Hasan Türk. Tarife Komisyonu'na ise, Ömer Çelik, Filiz Üzücü, M. Durdu Yetkinşekerci, Ümmü Gülsüm Avcı, Latif Karadağ, M. Ali Polat, Ahmet Kılınç, Mahmut Demirel, Yusuf Taşdemir seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından gündem maddeleri okundu. Okunan gündem maddeleri arasında Belediye ve Gaski Genel Müdürlüğünde görev yapan 657 sayılı devlet memurları kanununa tabii devlet memurlarına sosyal yardım yapılması, yapılacak yardımın miktarının belirlenmesi için ilgili memur sendikası ile görüşme yapılması ve sosyal denge metnini imzalaması ile belediyede çalışan işçilerin sendikaları ile toplu iş sözleşmesi yapması için Büyükşehir Belediye Başkanı'na belediye meclisince 5393 sayılı belediye kanununun ilgili maddeleri gereğince yetki verilmesi hakkına ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddesi olan 23 Nisan TRT Uluslararası Çocuk Şenliği ile ilgili olarak Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından verilmesi belirlenen 600 bin TL bedelin Gaziantep Valiliği adına aktarılması hakkında okunan gündem maddesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemde başka bir madde olmadığından bir sonraki meclisin 18 Nisan 2014 Cuma günü saat 14.00'da yapılmasına karar verildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fatma Şahin İlk Meclis Toplantısına Başkanlık Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement