Felahiye'nin Kaderini Büyükşehir Değiştirecek - Son Dakika
Yerel

Felahiye'nin Kaderini Büyükşehir Değiştirecek

Felahiye\'nin Kaderini Büyükşehir Değiştirecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Felahiye'nin kaderini değiştireceklerini ve yıllar boyu süren yoğun göçü Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle durduracaklarını söyledi.

30.01.2014 15:49

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Felahiye'nin kaderini değiştireceklerini ve yıllar boyu süren yoğun göçü Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle durduracaklarını söyledi.

İlçe ziyaretlerini Felahiye ile sürdüren ve ilçe merkezi ile belde ve köylerinde temaslarda bulunan Başkan Özhaseki, Felahiye ile ilgili projelerini ve hedeflerini anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Felahiye Viyadüğünde İlçe Başkanı Mustafa Gürcü, Ak Parti Felahiye Belediye Başkan Adayı Vural Coşkun ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Başkan Özhaseki'ye diğer ilçe ziyaretlerinde olduğu gibi Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de eşlik etti.

Karşılamanın ardından ilçe merkezine geçen Başkan Özhaseki için "İşte Haseki Başkan, Şahlan Felahiye Şahlan" şeklinde pankart dikkat çekti. Başkan Özhaseki, önce Felahiye Belediye Başkan Adayı Vural Coşkun'un seçim bürosunun açılışını yaptı ardından da esnaf ziyaretlerinde bulunarak sorunları dinledi. Başkan Özhaseki bu arada güzergahta yer alan CHP seçim bürosunu da ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Özhaseki daha sonra düğün salonunda düzenlenen "Felahiye Büyükşehir ile Buluşuyor" adlı toplantıya katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Ak Parti Felahiye İlçe Başkanı Mustafa Gürcü katılımcılara teşekkür etti. Felahiye Belediye Başkan Adayı Vural Coşkun ise ilçenin ihtiyaçlarını bildiğini belirterek sorunların çözümü için kendisine görev verilmesini istedi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de konuşmasında yeni yasa ile birlikte Felahiye'nin yaşam standartlarının nasıl daha iyi olacağının 30 Mart seçimlerinden sonra görüleceğini belirtti.

"FIRSAT VERİN, HİZMET EDELİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasında öncelikle Felahiye'nin bulunduğu durama dikkat çekti ve 1985 nüfus sayımında 6 bini geçen ilçe merkezi nüfusunun bugün 1600'lere düşmesinin iyi düşünülmesi gerektiğini söyledi. Daha sona Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerini anlatan Başkan Özhaseki, yapılan hizmetlerle Kayseri'nin modern bir kent olduğunu ve marka şehir olarak anılmaya başladığını söyledi. Başkan Özhaseki, "Başkan olduğumda Kayseri'nin merkez nüfusu 400 binler civarındaydı, şimdi 1 milyonu aştı. Eğer bu hizmetler yapılmasaydı nüfus 200 binlere düşerdi. Yaptığımız hizmet ve yatırımlarla insanımızın şehrinde kalmasını sağladık. Çünkü herkese ve herkesime uygun yatırımlarla şehrin gelişimine kapı açtık" dedi.

Daha sonra Felahiye'nin sorunlarına değinen Başkan Özhaseki, ilçeye yapılması gerekenlere dikkat çekerek "Buraya Büyükşehir Belediyesi geliyor artık. Nasıl bir sıkıntınız olursa olsun bu sorunları çözeceğiz" diye konuştu. Hizmetlere su, kanal ve arıtma tesisleriyle başlayacaklarını dile getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Yolların hali perişan. Bütün yolların elden geçmesi gerekiyor. Göğdere yolunu da 31 Mart'tan sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle bir an önce yaparız. Bazı tarihi eserlerimiz var, bunları ayağa kaldıracağız. Her ilçede büyük bir gençlik merkezi yapacağız. 31 Mart'tan sonra ilk işimiz altyapı çalışmalarının yanı sıra 11 ilçede gençlik merkezlerinin yapılmasına başlamak olacak. Gençlik Merkezinin de bulunduğu sosyal tesisimizde kurs merkezleri de olacak. Mesire alanları yapılacak. Modern bir kesimhane ile hayvan kreşi yapacağız. Hayvan pazarının kısa sürede kuracağız. İlçe mezarlığında da bazı düzenlemeler yapacağız. Doğalgazın da önümüzdeki beş senede ilçelere ulaşması için çaba sarfedeceğiz. Ulaşımda bazı düzenlemelerle rahatlama sağlayacağız. Felahiye'yi seviyorsanız destekleyin de hizmet edelim. Bu ilçenin kaderini değiştirelim. Şimdiye kadar merkezde yaptıklarımızı, fırsat verirseniz buralarda da yaparız" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Felahiye'nin Kaderini Büyükşehir Değiştirecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement